Αναρτήθηκε στις:02-10-23 13:30

Χρήστος Τσιρογιάννης από το ΤΕΕ: Τα 135 εκ. ευρώ που ήρθαν στην Άρτα δε μας τα χάρισαν, ούτε έρχονται με εκθέσεις ιδεών


Ο Χρήστος Τσιρογιάννης σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Βαγγέλη Χρηστάκη και μέλη του ΔΣ του ΤΕΕ, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο της δημοτικής αρχής, παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του σχεδιασμού του για την επόμενη ημέρα με στόχο την ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

Φυσικά στην συνάντηση συμμετείχαν συνεργάτες και στελέχη του Συνδυασμού του «Αρτινών Συνεργασία», όπου ανέλυσαν τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού για κρίσιμα θέματα:

Τα Εγγειοβελτιωτικά έργα, η αντιπλημμυρική Προστασία και η Θωράκιση της Άρτας: Με κακές αντιγραφές τα θέματα δεν λύνονται.


Ο Χρήστος Τσιρογιάννης, είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο υποδομών και με συναντήσεις αλλά και τελευταία με επιστολή του προς τον Υπουργό, πιέζει προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη μέσα στο 2024, για την οριοθέτηση και την αντιπλημμυρική προστασία τα πόλης από τον Ποταμό Άραχθο και να χρηματοδοτηθούν τα απαιτούμενα έργα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η αντιπλημμυρική Προστασία και Θωράκιση της πόλης, είναι πολύ σοβαρά θέματα για να αντιγράφονται από μαθητευόμενους μάγους.

Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση:


Για πρώτη φόρα σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος συντάσσουμε τa Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ): χρήσεις γης, όροι δόμησης, οικιστικές εκτάσεις, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων που θα μπουν σε σχέδιο. Δρομολογούμε τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια σε όλο το Δήμο Αρταίων μέχρι το 2025, αφού έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση τους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επιχειρηματικό Πάρκο:


Στηρίζουμε την Δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, όπου και αν επιλεγεί, γιατί πιστεύουμε πώς τα Επιχειρηματικά Πάρκα, ως οργανωμένοι υποδοχείς, θα φέρουν επενδύσεις και ανάπτυξη στον τόπο μας.

Κυκλοφορικό και νέοι Χώροι σταθμεύσεις:


Προχωρά ο σχεδιασμός για ελεγχόμενη στάθμευση και έχουν ήδη χωροθετηθεί θέσεις στάθμευσης δικύκλων. Η Παρηγορήτισσα απέκτησε τρεις θέσεις τουριστικών λεωφορείων, στο ύψος των δυο νέων κόμβων της περιφερειακής διαμορφώθηκαν χώροι στάθμευσης και όλα τα υπάρχοντα Parking έχουν συντηρηθεί και ασφαλτοστρωθεί, ώστε να είναι ασφαλή και λειτουργικά, ενώ μπαίνει στο Πράσινο Ταμείο η εξαγορά νέων χώρων στάθμευσης σε όλο το εύρος της πόλης και η διαμόρφωσή τους.

Χρήστος Τσιρογιάννης: Όποιος συνομιλεί με τους ανθρώπους του ΤΕΕ, πρέπει να έχει σοβαρή γνώση των πραγμάτων. Με αντιγραφές, κόβεσαι.


Βρέθηκα σήμερα για άλλη μια φορά με τους ανθρώπους του ΤΕΕ, καθώς μέσα στα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια αποδοτική και παραγωγική συνεργασία. Στο ΤΕΕ για να καθίσεις να μιλήσεις, πρέπει να έχει σοβαρή γνώση των θεμάτων. Με αντιγραφές, κόβεσαι.

Έχοντας εμπιστοσύνη στους Αρτινούς μηχανικούς και μέλη του ΤΕΕ, προσβλέπουμε στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας, προς όφελος του Αρτινού λαού», τόνισε ο Χρήστος Τσιρογιάννης στο τέλος της συνάντησης.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ





img