Αναρτήθηκε στις:09-05-24 16:33

Αγιασμός αυτοκινήτων με αφορμή την εορτή του Αγίου Χριστοφόρου


Της Ειρήνης ΚατσούλαΣτις 9 Μαΐου, η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου, που είναι προστάτης των οδηγών. Στην ορθόδοξη αγιογραφία, ο Άγιος εικονίζεται να μεταφέρει στον ώμο του τον Χριστό και γι’ αυτό, σύμφωνα με την παράδοση, ονομάστηκε Χριστοφόρος. Ήταν Χριστοφόρος και Θεοφόρος, αφού είχε τον Χριστό μέσα στην καρδιά του “κατοικούντα και εμπεριπατούντα”, σύμφωνα με το λόγο του Ιδίου “Ενοικήσω εν αυτοίς και εμπεριπατήσω και έσομαι αυτών Θεός και αυτοί έσονταί μοι λαός” (΄Β Κορ. , στ’, 16). Με αφορμή την παράδοση αυτή θεωρείται προστάτης των οδηγών.

Το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού, μέσα στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Αρταίων “Κώστας Βάγιας”. Ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο πατήρ Θεόδωρος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και ράντισε με αγιασμό τα αυτοκίνητα που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο πέριξ του Ι. Ναού. Αυτοκίνητα του Δήμου Αρταίων, αυτοκίνητα της Αστυνομίας, αλλά και αυτοκίνητα πολιτών ραντίστηκαν με αγιασμό. Οι οδηγοί των οχημάτων άνοιξαν, μετά από παρότρυνση του ιερέα, τις πόρτες των οχημάτων τους, ακόμη και τα καπό των αυτοκινήτων και τα πόρτ – παγκάζ. Ο ιερέας πέρασε από κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά και τα ευλόγησε με τον αγιασμό, ψάλλοντας ταυτόχρονα το “Χριστός Ανέστη”.

Το παρών έδωσε και ο εορτάζων Δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ανδριάνα Μερκοβίτη. Μετά την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας, και οι δύο παρακολούθησαν τον αγιασμό των οχημάτων, με τον ιερέα να ραντίζει με αγιασμό και το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δημάρχου.

Ο “Μ” εύχεται Χρόνια Πολλά στο Δήμαρχο Αρταίων, του ευχόμαστε υγεία και ευτυχία σε οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο, να έχει μια καλή και ευλογημένη θητεία με αποδοτικά αποτελέσματα για το Δήμο μας και τους Δημότες του.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img