Αναρτήθηκε στις:15-05-24 15:14

Δήλωση-καταγγελία Γ. Αθανασούλα: «Σκοπιμότητα και μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής στις συνεδριάσεις του Δήμου Κ. Τζουμέρκων»


Η δημοτική παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων με επικεφαλής τον Γιώργο Αθανασούλα, απέστειλε δήλωση-καταγγελία σχετικά με τη διεξαγωγή τεσσάρων συνεδριάσεων συλλογικών οργάνων του Δήμου σε μία μέρα, με συνολικά 74 θέματα συζήτησης. Ο κ. Αθανασούλας καταγγέλλει την έλλειψη χρόνου για ενημέρωση και συζήτηση, επισημαίνοντας την προφανή σκοπιμότητα της δημοτικής αρχής. Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη για διαφάνεια και νομιμότητα στον Δήμο, καλώντας τις επόπτευσες αρχές να αναλάβουν ευθύνες για την εν λόγω διαδικασία, επιβάλλοντας την κανονικότητα. Τέλος, δηλώνει ότι θα επιδιώξει την αλλαγή συμπεριφορών και διαδικασιών για τη βελτίωση της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων του Δήμου.

Αναλυτικά:

«Την 30 Απριλίου 2024 τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου και της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων κληθήκαμε να παρευρεθούμε σε 4 συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων του δήμου μας (2 Δημοτικού Συμβουλίου και 2 Δημοτικής Επιτροπής) και με ώρες συνεδρίασης την 11.00 η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου (Λογοδοσίας) την 13.00 η πρώτη συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής, την 14.00 η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (τακτική) και στις 17.00 η δεύτερη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

Ο συνολικός αριθμός των υπό συζήτηση θεμάτων που περιέχονται στις αποσταλείσες προσκλήσεις ανέρχεται σε εβδομήντα τέσσερα (74) τα περισσότερα των οποίων είναι πολύ σοβαρά.

Η σκοπιμότητα και η μεθόδευση εκ μέρους της δημοτικής αρχής (Δήμαρχου και Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου) των 4 συνεδριάσεων σε μια μέρα είναι προφανής.

Να μην δοθεί η δυνατότητα και ο χρόνος αφενός μεν να ενημερωθούμε και αφετέρου να εκφραστούμε αναλυτικά εκθέτοντας τις απόψεις, θέσεις, προτάσεις αλλά και αντιρρήσεις μας επί των σοβαρών αυτών θεμάτων συζήτησης τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην Δημοτική Επιτροπή.

Θέλουμε να καταγγείλουμε την όλη αυτή μεθόδευση και να δηλώσουμε ότι οι εποχές που οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων ήταν «ΨΕΚΑΣΤΕ – ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ – ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ» και σε όλα ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ και «Πάμε για τσιπούρα στα καφενεία» έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Η παράταξη μας «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» όσο και αν εσείς θέλετε να την φιμώσετε και να μην είναι παρούσα με θέσεις και προτάσεις αλλά και αντιρρήσεις στα κακώς κείμενα, σας δηλώνουμε ότι με δυναμικό και διεκδικητικό τρόπο θα παρεμβαίνει συμβάλλοντας στην αλλαγή συμπεριφορών και διαδικασιών αλλά και στην αναβάθμιση της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων του Δήμου μας.

Κάποτε και στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και νομιμότητα, ανεξαρτήτως της βουλήσεως της δημοτικής αρχής.

Καλούμε τις επόπτευσες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την όλη αυτή διαδικασία των 4 συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων του Δήμου μας την ίδια ημέρα έτσι ώστε και στο δήμο μας να επικρατήσει η κανονικότητα».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img