Αναρτήθηκε στις:17-05-24 14:30

«Ενωτική Πορεία»: Στην επιτήρηση μας οδηγεί ο κ. Παπασιώζος


Ανακοίνωση απέστειλε η παράταξη «Ενωτική Πορεία», με επικεφαλής τον Δημήτρη Δήμο, στην κατηγορεί τον νυν δήμαρχο, κ. Παπασιώζο και την ομάδα του για καταστροφική διαχείριση του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Η παράταξη υποστηρίζει ότι η νέα διοίκηση αρνείται να συντάξει προϋπολογισμό, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τα χρέη που βρήκαν, και αυτό οδηγεί τον Δήμο σε οικονομική επιτήρηση. Επίσης, καταγγέλλει την εγκατάλειψη των δημοτικών υποδομών και υπηρεσιών, καθώς και την έλλειψη βασικών αγαθών και συντήρησης, που έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Επιπλέον, η παράταξη αναφέρει ότι ο Δήμος δεν έχει κανένα νέο δάνειο, εκτός από ένα παλαιό που αποπληρώθηκε, και τονίζει ότι οι βεβαιωμένες απαιτήσεις του Δήμου ανέρχονται σε 1.900.000 ευρώ, με επιπλέον έσοδα από διάφορες πηγές. Η παράταξη κατηγορεί, επίσης, τον κ. Παπασιώζο για ψευδείς δηλώσεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου και την αδυναμία του να διοικήσει. Καλεί τον δήμαρχο να συντάξει άμεσα τον προϋπολογισμό ή να παραιτηθεί, αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης:

Συνεχίζει δυστυχώς ο κύριος ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ την αδιάλλακτη καταστροφική πολιτική τους. Αρνούμενοι να συντάξουν προϋπολογισμό, με την δικαιολογία ότι βρήκαν χρέη, και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα για τα οποία οι δημότες τους εμπιστεύτηκαν, οδηγούν τον Δήμο στην επιτήρηση. Δέσμιοι των προεκλογικών δεσμεύσεων και ανίκανοι να διοικήσουν συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οδηγώντας τον Δήμο στα βράχια. Πέντε μήνες ήταν αρκετοί για να διαλύσουν ό,τι για πολλά χρόνια με πολύ μεράκι κτιζόταν.

Δεν μιλάμε μόνον για τις υποδομές που ο Δήμος Νικολάου Σκουφά δημιούργησε. Μηχανολογικός εξοπλισμός εκατομμυρίων, σύγχρονα κτήρια, Παιδικοί σταθμοί, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κέντρο κοινότητας, αποχετευτικά έργα σε όλους τους οικισμούς, έργα ύδρευσης και αντιπλημμυρικά πολλών εκατομμυρίων, ασφαλτοστρώσεις και αγροτική οδοποιία πολλών χιλιομέτρων, γήπεδα και παιδικές χαρές, έργα πολιτισμού και κοινωνική πολιτική με παράλληλη στελέχωση των υπηρεσιών.

Όλα σε πλήρη εγκατάλειψη: Παιδικοί σταθμοί χωρίς τρόφιμα, υπηρεσίες χωρίς τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, υποδομές που υπολειτουργούν, δημοτικός φωτισμός ανύπαρκτος… ΠΑΝΤΟΥ σκοτάδι, παιδικές χαρές ασυντήρητες, πλατείες που καταρρέουν από την απουσία των απαραιτήτων παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής, γήπεδα που μετατράπηκαν σε χορτολίβαδα, κεντρικοί δρόμοι που έγιναν απροσπέλαστοι από τα χορτάρια, αδέσποτα ζώα που δολοφονούνται, και τα όμορφα χωριά μας να μαραζώνουν από την αδιαφορία των υπευθύνων.

Μιλάμε επίσης για έναν Δήμαρχο που για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία του, την αδυναμία του να διοικήσει αυτόν το Δήμο να τον διαβάλλει καθημερινά, να τον δυσφημεί ανά την Ελλάδα, να τον γελοιοποιεί, όταν η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Βρήκα χρέη λέει… μα κανένα δάνειο δεν πήρε ο Δήμος εκτός από αυτό των 420 χιλιάδων ευρώ που ο ίδιος πήρε το 2008 και εμείς φυσικά ξεχρεώσαμε. Το ίδιο επιχειρεί και τώρα. Δεν θα του περάσει. 4,5 εκατομμύρια λέει ότι χρωστάει ο Δήμος αθροίζοντας τις υποχρεώσεις του δήμου προσθέτοντας και τα μεγάλα έργα ΕΣΠΑ που υλοποιεί ο Δήμος και φυσικά πληρώνονται από τα Υπουργεία, τα έργα Αντώνης Τρίτσης και Πράσινου Ταμείου που και αυτά πληρώνονται από τα αρμόδια Υπουργεία.

Το σημαντικότερο όμως που κάνει είναι ότι αγνοεί τις βεβαιωθέντες απαιτήσεις του Δήμου που ανέρχονται με έγγραφο της οικονομικής υπηρεσίας στο ποσό των 1.900.000 ευρώ περίπου. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τους λογαριασμούς ύδρευσης που αναμένονται να εκδοθούν για το 2023 πόσου περίπου 800.000 ευρώ.

Βρήκα τα ταμεία άδεια λέει και οι δικοί του τον ακούνε!!! Με βάση πάντα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου το Ταμειακό Υπόλοιπο του Δήμου (διαθέσιμα χρήματα) στις 31/12/2023 ήταν 1.161.025,55 ευρώ. Δεν παίρνω χρήματα γιατί χρωστάνε και δεν έχω να πληρώσω λέει… και οι δικοί του τον ακούνε!!!

Από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) έλαβε:


Α’ κατανομή καθαρό ποσό 185.184,62 ευρώ.

Β’ κατανομή καθαρό ποσό 185.126,39 ευρώ.

Γ’ κατανομή καθαρό ποσό 124.832,51 ευρώ.

Δ’ κατανομή καθαρό ποσό 184.571,96 ευρώ.

Ε’ κατανομή και προκαταβολή καθαρό ποσό 300.000 ευρώ.

Από ΣΑΤΑ ο δήμος το 2024 έλαβε το ποσό των 56.565,00 ευρώ.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και όλα τα έσοδα από οφειλές ύδρευσης και άρδευσης, τέλη αποχέτευσης, τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, μισθώματα, ΠΟΕ, τέλος ακίνητης περιουσίας, εισφορές σε χρήμα λόγο ένταξης πολεοδομικών σχεδίων, τέλη επιτηδεύματος και λοιπά τέλη.

Με τις ενέργειες σας κ. Παπασιώζο εκθέτετε το Δήμο. Έχετε τεράστιες ευθύνες. Βάζοντας πάνω απ' όλα μικροπαραταξιακά οφέλη και με τις εμμονές σας για κλέφτες και καταχραστές τον καταντήσατε μέσα σε λίγους μήνες, αναξιόπιστο. Εσείς ούτε διοικείτε ούτε ελέγχετε.

Και εάν υπάρχουν ατασθαλίες και κακοδιαχείριση όπως λέτε να τα στείλετε στην δικαιοσύνη διαφορετικά είστε συνυπεύθυνος. Δικαιολογίες όπως δεν μπορώ να κάνω προϋπολογισμό γιατί δεν υπάρχουν χρήματα είναι πολύ φθηνές και ψευδείς, το αποδείξαμε. Με την συμπεριφορά σας οδηγείτε τον Δήμο στα βράχια. Σταματήστε τις δικαιολογίες κ. ΠΑΠΑΣΙΩΖΟ.

Διοικείστε τον Δήμο. Μην τον οδηγείται στην οικονομική καταστροφή. Δουλειά χρειάζεται. Προχωρήστε στην άμεση σύνταξη του προϋπολογισμού. Μείνατε πολύ πίσω.

Εμείς διαχειριστήκαμε μια πολύ δύσκολη τετραετία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κρατήσαμε τον Δήμο μας ζωντανό και με πολλά έργα βελτιώσαμε την καθημερινότητα των δημοτών.

Σειρά σας να διοικήσετε. Αν δεν μπορείτε υπάρχει λύση. Παραιτηθείτε…img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img