Αναρτήθηκε στις:02-08-23 15:41

2ο Αντάμωμα των Απανταχού Νεοχωριτών το διήμερο 11 και 12 Αυγούστου


Το διήμερο 11 και 12 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Νεοχώρι Άρτας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 2ο Αντάμωμα των Απανταχού Νεοχωριτών, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Νικολάου Σκουφά.

Το αντάμωμα είναι αφιερωμένο στους ξενιτεμένους συγχωριανούς, εκείνους που αποχώρησαν από το χωριό για να ψάξουν ένα καλύτερο αύριο. Ένα ταξίδι στην ξενιτιά και τις παλιές αναμνήσεις, που θα φέρει τους πάντες πιο κοντά.

Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παράσταση, ανάλογη της οποίας δεν έχει δοθεί ποτέ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας. Δύο χορευτικά συγκροτήματα, ο Λαογραφικός Όμιλος "Ευ Ζην" από την Εύβοια και ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου Άρτας, θα συμμετάσχουν στην παράσταση. Η μουσική τους θα συνοδεύεται από παραδοσιακή ορχήστρα, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα και μια ευκαιρία για ταξίδι στις ρίζες μας.

Η δεύτερη μέρα του Ανταμώματος θα είναι αφιερωμένη στους μικρούς φίλους. Παιδικές αφηγήσεις παραμυθιών, διαδραστικά παιχνίδια και μια συναρπαστική παράσταση θεάτρου σκιών (καραγκιόζης) θα δημιουργήσουν μοναδικές στιγμές χαράς και ονείρων για τα παιδιά.

Παράλληλα, και τις δύο μέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν κομμάτια της ιστορίας του χωριού μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας με παλιές φωτογραφίες. Επιπλέον, η ζωγράφος Χριστίνα Ράπτη θα παρουσιάσει το μοναδικό ταλέντο της μέσα από μια έκθεση ζωγραφικής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 21:00. Όλοι καλούνται να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους και να ζήσουν ένα μοναδικό ταξίδι, γεμάτο συναισθήματα και νοσταλγία.

Μια ευκαιρία να συναντηθούν οι παλιοί φίλοι και να μοιραστούν αναμνήσεις και εμπειρίες, δίνοντας έτσι συνέχεια στην παράδοση του χωριού και της φιλοξενίας που το χαρακτηρίζει.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ





img