Αναρτήθηκε στις:14-05-24 12:39

Τετράδια Πολιτισμού: Με Χάρη Δούκα και Χρίστο Δήμα ο εορτασμός για την επανακυκλοφορία του ιστορικού εντύπου


Παρουσία του αρμόδιου υφυπουργού Πολιτισμού, Χρίστου Δήμα και του δημάρχου της Αθήνας, Χάρη Δούκα, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός ενός έτους από την επανακυκλοφορία των ΤΕΤΡΑΔΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Ο διευθυντής του εξαμηνιαίου, δωρεάν, ψηφιακού επιστημονικού περιοδικού, δημοσιογράφος και Δρ. Κοινωνιολογίας, Κώστας Λασκαράτος και οι εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ, υποδέχθηκαν φίλους του περιοδικού στο Momus – μουσείο Άλεξ Μυλωνά, στο Θησείο.

Ο Πολιτισμός ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς και της εξέλιξης του ατόμου, ως εργαλείο εκπαίδευσης αλλά και ως πεδίο επικοινωνίας των ανθρώπων, της ίδιας κοινότητας ή άλλων γεωγραφικών ορίων, αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των «Τετραδίων Πολιτισμού». Στόχος των Τετραδίων είναι να αποτελέσουν ένα βήμα έκφρασης, ανάπτυξης ιδεών και κατάθεσης εμπειρίας – προσωπικών βιωμάτων, χωρίς αποκλεισμούς, περιορισμούς, αγκυλώσεις και τεχνητούς ακαδημαϊκούς ελιτισμούς. Τα μουσεία, η αρχαιολογία, η εκπαίδευση, η γλώσσα μας, το βιβλίο, η μουσική, οι εικαστικές και οι παραστατικές τέχνες στο σύνολό τους, βρίσκουν τη θέση τους στα Τετράδια Πολιτισμού χωρίς καμία διδακτική πρόθεση ή εξιδανικευτική διάθεση.

Δήμας: Κομμάτι της δημόσιας διαβούλευσης τα Τετράδια


Σημαντική πρωτοβουλία και κομμάτι της δημόσιας διαβούλευσης, χαρακτήρισε τη δυνατότητα που δίνουν τα ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ώστε να εκφράζονται γνώσεις και απόψεις ανθρώπων που έχουν γνώση και εμπειρία στον πολιτισμό, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Χρίστος Δήμας.

Ο Δούκας έβγαλε είδηση!


Στην ομιλία του, ο δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας χαρακτήρισε σημαντική πρωτοβουλία τα ΤΕΤΡΑΔΙΑ καθώς αποτελούν έναν ανοικτό διάλογο που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό που είναι βασικά στοιχεία της πόλης και αναφέρθηκε σε μια σειρά από δράσεις πολιτισμού του δήμου, όπως το Athens City Festival me 250 δράσεις και εκδηλώσεις και το Piano Festival, ενώ έβγαλε και είδηση λέγοντας πως έρχονται δράσεις για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Κάτι που ακούστηκε για πρώτη φορά…

Το λόγο έλαβε ακόμη ο Σπύρος Πολυμέρης, ΕΔΙΠ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος της επιστημονικής ομάδας του περιοδικού, ενώ την εκδήλωση έντυσε μουσικά με τους ήχους της κιθάρας του, ο διπλωματούχος κλασικής κιθάρας, Ιάσωνας Πολυμέρης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν προσωπικότητες από τον πολιτικό, τον ακαδημαϊκό και τον καλλιτεχνικό χώρο. Αναμεσά τους η ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη, η ΓΓ Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζέφη Δημαδάμα, η πολιτική αναλύτρια Μαρία Καρακλιούμη, ο ζωγράφος, Γιώργος Σταθόπουλος, ο εικαστικός, Κωστής Γεωργίου, ο υπεύθυνος των εικαστκών προγραμμάτων του Ιδρύματος Θεοχαράκη, Τάκης Μαυρωτάς με την κυρία Θεοχαράκη, η επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρία Κατσανάκη, καθώς και ο Πρόεδρος του Momus, Επαμεινώντας Χριστοφιλόπουλος και η Γενική Διευθύντρια του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων, Φανή Τσατσάια.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img