Αναρτήθηκε στις:07-05-24 15:56

«Τα Πάθη του Χριστού» αναβίωσαν στην Πρέβεζα


Ένα ξεχασμένο εδώ και πολλά χρόνια έθιμο, «Τα Πάθη του Χριστού» αναβίωσε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στην Πρέβεζα, από την ομάδα «για την ΠΡΕΒΕΖΑ» και το Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας.

Μαθήτριες του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας, υπό την διδασκαλία και καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κυρίας Ελένης Μυζίκου, τραγούδησαν στην κεντρική αγορά της πόλης «Τα Πάθη του Χριστού», ένα δημοτικό τραγούδι που τραγουδιέται σαν μοιρολόι και εξιστορεί τη σύλληψη, τα πάθη, τη σταύρωση του Χριστού και τον πόνο της Παναγίας. Το τραγούδι αυτό τραγουδούσαν παλαιότερα από σπίτι σε σπίτι ομάδες παιδιών, κρατώντας ένα καλάθι σκεπασμένο με ένα μαύρο πανί σε ένδειξη πένθους και ένα σταυρό στη λαβή του. Οι νεότεροι συμπολίτες μας άκουσαν με ενδιαφέρον, ενώ οι παλαιότεροι με συγκίνηση, ανακαλώντας μνήμες από τα παιδικά τους χρόνια.

«Τα Πάθη» τραγούδησαν οι μαθήτριες και στο εσωτερικό του Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους, μπροστά από τον στολισμένο επιτάφιο, παρουσία του Σεμβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Λεωνίδα Αργυρού.

Η ομάδα «για την ΠΡΕΒΕΖΑ», εκφράζει ένα από καρδιάς ευχαριστώ στις μαθήτριες για την συγκινητική ερμηνεία, καθώς και τους γονείς τους, την καθηγήτρια μουσικής κυρία Ελένη Μυζίκου και τη διεύθυνση του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας για τη συνεργασία.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img