Αναρτήθηκε στις:28-03-24 12:44

Ο. Γεροβασίλη: «Δυσπιστία για τη συγκάλυψη από το πρώτο δευτερόλεπτο της τραγωδίας»


Ομιλία της Δ' Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση



«Την ώρα που το πανελλήνιο ήταν σοκαρισμένο, μόνη έγνοια κάποιων ήταν πώς θα παραπλανήσουν την κοινή γνώμη. Πώς θα οργανώσουν τη συγκάλυψη από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο της τραγωδίας», τόνισε η Δ' Αντιπρόεδρος της ΒτΕ και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση. «Γι' αυτό καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας. Γιατί το ποτήρι ξεχείλισε» δήλωσε και πρόσθεσε «Αλλά και γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Αντιθέτως, μόλις πριν λίγες ημέρες, δήλωσε ότι 'ο σιδηρόδρομος είναι όσο ασφαλής μπορεί να είναι'. Μόνο αυτό έχει να πει ένα χρόνο μετά την τραγωδία, μετά τις τόσες διαβεβαιώσεις του για ασφαλή επανέναρξη των δρομολογίων».

Η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε ότι «Δεν διαρρέεται έτσι απλά στον Τύπο ένα ηχητικό ντοκουμέντο, μονταρισμένο, στο οποίο έχουν πρόσβαση πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι. Εδώ στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση». Όπως ανέφερε, όλα αυτά συνέβησαν «για να αρχίσει από την πρώτη κιόλας ημέρα να εξυπηρετείται το κυβερνητικό αφήγημα: Ότι για την τραγωδία ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο το ανθρώπινο λάθος. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Αλλά και τόσο κυνικά ταυτόχρονα. Χωρίς ίχνος ηθικής».

«Μην νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα ξεφύγει λέγοντας ότι τάχα τον πολεμούν επιχειρηματικά και μιντιακά συμφέροντα. Εδώ γελάν και τα συμφέροντα. Εδώ ταιριάζει το 'ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος'. Του πολλαπλά και προκλητικά ευεργετηθέντος», υπογράμμισε η κυρία Γεροβασίλη καυτηριάζοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης. Παράλληλα, τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έρχεται απολογούμενος συνολικά για την κατάσταση στο κράτος δικαίου. Για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη συγκάλυψή του. Για το πόρισμα - κόλαφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αλλά και για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού από το Υπουργείο Εσωτερικών στη Νέα Δημοκρατία και από εκεί στην κυρία Ασημακοπούλου».

«Εμείς ζητάμε παραίτηση του κ. Μητσοτάκη και εκλογές», ανέφερε στο κλείσιμο της ομιλίας της η Δ' Αντιπρόεδρος και αναρωτήθηκε: «Σε ποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα θα ήταν ακόμη πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης;» για να σημειώσει: «Σε καμία. Θα είχε ήδη παραιτηθεί από την αποκάλυψη των υποκλοπών. Από στοιχειώδη ευθιξία και μόνο». Τέλος, η κυρία Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «Η κυβέρνηση μιλάει ξανά για σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. Εμείς το δηλώνουμε και σήμερα: Δεν θα εθιστούμε στην υπονόμευση του κράτους δικαίου. Δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί».



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img