Αναρτήθηκε στις:10-04-24 14:15

1ο μαθητικό συνέδριο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών - Συμμετοχή δημοτικών σχολείων της Άρτας


Το 1ο μαθητικό συνέδριο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών με τον τίτλο «Ενεργός Πολιτειότητα. Πολίτης στο Σχολείο-Πολίτης του Κόσμου», διοργανώθηκε από τις 5 έως τις 7 Απριλίου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα. Στο Μαθητικό Συνέδριο συμμετείχαν 1600 μαθητές και μαθήτριες, Σύνεδροι και Εισηγητές, από 190 και πλέον σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Τρεις τάξεις από τρία δημοτικά σχολεία της Άρτας η Στ΄ τάξη από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, η Στ΄ τάξη από το Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου και η Ε΄ τάξη από το Δημοτικό Σχολείο Ανέζας συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου ως διασχολική ομάδα Ε.Ν.Α.Σ. ΚΟΣΜΟΣ για όλες/όλους με θέμα «Ενεργός πολίτης και δημόσιος χώρος».

Συγκεκριμένα το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα τρία σχολεία παρουσίασαν στο αμφιθέατρο του ΠΤΔΕ τις δράσεις που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια προετοιμασίας τους για το συνέδριο και πρόβαλαν βίντεο όπου τα γυρίσματα των δραστηριοτήτων έγιναν στο Παραποτάμιο Πάρκο Άρτας.

Οι μαθητές/τριες τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να είναι ενεργοί στο σχολείο, να προστατεύουν και να διεκδικούν ελεύθερους, ασφαλείς και καλαίσθητους δημόσιους χώρους και πως μπορούν έχοντας γνώση, δεξιότητες και αξίες να γίνουν ενεργοί πολίτες του κόσμου. Η παρουσίαση των μαθητών/τριων έκλεισε με το καγκελάρι παραδοσιακό, ενωτικό χορό και ως ξεχωριστός χορός έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το μαθητικό συνέδριο ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές που είχαν ρόλο εισηγητών, συνέδρων και που παρακολούθησαν τις εργασίες μαθητών από σχολεία από όλη την Ελλάδα.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img