Αναρτήθηκε στις:20-07-17 17:08

Προσφορά ζωής - Ειδικός Ρινικός Αναπνευστήρας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων


Το Μαζί για το Παιδί ευχαριστεί την οργάνωση «Panos & Cressida 4 Life - Πάνος & Χρυσηίδα βοήθεια στα παιδιά» καθώς χορήγησε πρόσφατα έναν Ειδικό Ρινικό Αναπνευστήρα Νεογνών στο «Τμήμα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η προσφορά έγινε σε συνεργασία με την Ένωση Μαζί για το Παιδί και το σωματείο-μέλος της, ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού.

Ο ρινικός αυτός αναπνευστήρας ενισχύει την αναπνοή εκατοντάδων νεογέννητων, εξαλείφοντας ή μειώνοντας στο ελάχιστο δυνατό τους τραυματισμούς, που δημιουργεί ο «συμβατικός» αναπνευστήρας που χρησιμοποιείτο μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μια προσφορά καίριας σημασίας για τον πληθυσμό της Βορειοδυτικής Ελλάδας, καθώς το Τμήμα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών παρέχει νοσηλεία σε 500 με 600 νεογνά κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπνευστήρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων παραβρέθηκε μητέρα διδύμων, που, ξεχείλιζε από χαρά και ευγνωμοσύνη, αφού, το ένα από τα δύο της παιδάκια γεννήθηκε με μεγάλο πρόβλημα και βοηθήθηκε με αυτό το μηχάνημα.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img