Αναρτήθηκε στις:24-04-24 14:17

SOS για το περιαστικό δάσος της Άρτας


Του Άλκη Παπαχρηστάκη



Επισκέφθηκα σήμερα (24/04/2024) τον διοικητή του στρατοπέδου Άρτας για να ενημερωθώ στο θέμα που προέκυψε όσον αφορά την κοπή των δέντρων που απασχολεί πολύ την τοπική κοινωνία και όλους τους Αρτινούς πολίτες.

Ο Κος Διοικητής μου είπε ότι όντως υπάρχει έγγραφο από τους υπουργούς Πολιτικής Προστασίας (κος Κικίλιας) και Εθνικής Άμυνας (κος Δένδιας) που αναφέρει ότι ΕΝΤΟΣ του στρατοπέδου πρέπει να κοπούν τα δέντρα σε απόσταση 20 μέτρων από την περίφραξη και ΕΚΤΟΣ του στρατοπέδου 100 μέτρα.

Φυσικά ο κος Διοικητής μου ανέφερε ότι εντός του στρατοπέδου είναι εντολή και υποχρέωση να προχωρήσει στις εντολές που έλαβε αφού πρώτα ενημέρωσε το Δασαρχείο εγγράφως.

Το Δασαρχείο προχώρησε σε έλεγχο και σημάδεψε τα δέντρα που πρέπει να κοπούν σε απόσταση 20 μέτρων από την περίφραξη.


Όσον αφορά τα εκτός στρατοπέδου δέντρα δεν πρόκειται να γίνει κάτι γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητα του.

Ο προβληματισμός τόσο του κου Διοικητή όσο και του κου Υποδιοικητή είναι μεγάλος και η πίεση που νοιώθουν από την τοπική κοινωνία δεν τους αντιστοιχεί και θα ενημερώσει το συντονιστικό της πολιτικής προστασίας.

Στην κουβέντα που κάναμε μιλήσαμε για τον χώρο της ΔΕΥΑΑ που πρέπει και αυτός να καθαρισθεί (φυσικά από τον Δήμο Αρταίων) καθώς επίσης ότι μέσα στο χρονοδιάγραμμα της πολιτικής προστασίας είναι και τα δασύλλια που είναι δίπλα στην εκκλησία των Ταξιαρχών και στα δασύλλια που είναι δίπλα στο νηπιαγωγείο, σε αυτό πάνω από το 4ο λύκειο και αυτό που είναι απέναντι από το 9ο δημοτικό σχολείο.


Όπως όλοι καταλαβαίνουμε πρόκειται για μια ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και προφανώς αυτοί που δίνουν τις εντολές δεν έχουν ΙΔΕΑ για τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Τώρα άμεσα λοιπόν από χθες ακόμη όλοι, Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμος, δασαρχείο να παρέμβουν για να μην περάσει μια τέτοια απαράδεκτη απόφαση για το δάσος της Άρτας που είναι πάνω από 60 χρόνια και την περίοδο πυροπροστασίας φυλάσσεται άριστα.

Το θέμα αυτό είναι υπαρκτό, προβληματίζει όλους τους πολίτες και πρέπει ΑΜΕΣΑ να λυθεί.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img