Αναρτήθηκε στις:01-04-24 12:36

Κ. Παπαδάκης από την Άρτα: «Η ψήφος στο ΚΚΕ ξεχωρίζει στις Ευρωεκλογές»


«Η ΕΕ δεν μπορεί να βελτιωθεί, μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει. Στις Ευρωεκλογές έχετε επιλογή. Έχετε το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ γιατί στη θάλασσα των χειροκροτητών της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, η ψήφος στο ΚΚΕ ξεχωρίζει, γιατί υπερασπίζεται το λαό στο εχθρικό έδαφος της Κομισιόν, των λόμπι, των ΜΚΟ του κεφαλαίου, που όλοι τους πλην ΚΚΕ θεωρούν ως πεμπτουσία της δημοκρατίας τους, της δικτατορίας του κεφαλαίου».

Τα παραπάνω τόνισε στην κατάμεστή αίθουσα του ξενοδοχείου «ΚΡΟΝΟΣ» στην Άρτα εχθές το απόγευμα ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κ.Ο. Άρτας με θέμα «συζητάμε για την ΕΕ και τις επιπτώσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δεκάδες αγροτοκτηνοτρόφοι που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης στο χωράφι, αλλά και στα μπλόκα του αγώνα.

Ο Κ. Παπαδάκης με αφορμή τη συζήτηση για την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση της ΝΔ τόνισε ότι το επιχείρημα όλων των κομμάτων της σοσιαλδημοκρατίας ότι «η Ελλάδα μοιάζει όλο και λιγότερο με χώρα της ΕΕ» και παρεκκλίνει από το «ευρωπαϊκό κεκτημένο και το κράτος δικαίου» δεν ξεπλένει μόνο την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, αλλά αποτελεί και το μεγαλύτερο πλυντήριο στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γιατί όπως υπογράμμισε η κυβέρνηση είναι ο καλύτερος μαθητής της, αφού εφαρμόζει πιστά την «Πράσινη μετάβαση» που έχει εκτινάξει την τιμή του ρεύματος, την πολιτική εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εγκληματική πολιτική κόστους - οφέλους σε όλες τις κρίσιμες υποδομές, από τα τρένα και τα αντιπλημμυρικά έργα, την ελεύθερη πτώση μισθών, την διάλυση των ΣΣΕ, και βέβαια την υλοποίηση της ΚΑΠ.

Στο σημείο αυτό, υπενθύμισε ότι όλα τα αστικά κόμματα από κοινού ψηφίζουν τις ευρωπαϊκές οδηγίες του ευρωκοινοβούλιο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ευρωβουλευτές που βρίσκονται σήμερα στη «Νέα Αριστερά» ψήφισε ακριβώς το ίδιο με τη ΝΔ στο 74,6%, το ΠΑΣΟΚ στο 92,4% των ψηφοφοριών, ενώ ο Βελόπουλος πάνω από το 50%» σχολίασε.


Ως στοιχείο της χρεοκοπίας της αστικής προπαγάνδας στην υπεράσπιση στις ΕΕ ανέδειξε την αδυναμία των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου να εξηγήσουν γιατί στον «ευρωπαράδεισο» της «δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου» που περιγράφουν, οι εργαζόμενοι σήμερα κάνουν τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων χρόνων, ενώ οι αγρότες ξεσηκώνονται σε όλη την Ευρώπη. «Δεν κολλάει λοιπόν το παραμύθι που σερβίρουν, με το λαό να είναι στο δρόμο. Γιατί οι λαοί που βρίσκονται στο δρόμο είναι η πραγματική Ευρώπη, κι όχι η ΕΕ κι οι εγχώριοι χειροκροτητές της».

Στη συνέχεια ο ομιλητής ανέδειξε την απάτη του επιχειρήματος ότι ο ελληνικός λαός είναι κερδισμένος από την συμμετοχή στην ΕΕ γιατί αυτή μοιράζει λεφτά. Διαπίστωσε ότι παρότι παρέλασαν κατά καιρούς διάφορα χρηματοδοτικά πακέτα «όλα αποδείχτηκαν μεγάλη εξαπάτηση γιατί πριμοδοτούσαν τους μεγάλους ομίλους ενώ την ίδια στιγμή βυθίζουν ακόμη περισσότερο το λαό στη φτώχεια και τα αδιέξοδα». Προς απόδειξη του ισχυρισμού του υπενθύμισε την επιδότηση με 1 εκ. ευρώ σε τοπική βιομηχανία στην οποία όμως σκοτώθηκε εργάτης πριν 3,5 χρόνια γιατί δεν εγκατέστησε ρελέ διαφυγής με το υπέροχο κόστος των 7,5 ευρώ. «Πρόκειται για τους ομίλους που παίρνουν μπιρ παρά το γάλα από τους παραγωγούς αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές 1,4 με 1,5 ευρώ το κιλό το γάλα, την ίδια στιγμή που η φέτα στο ράφι για το λαό φτάνει τα 13 και 14 ευρώ» σχολίασε. Εξαιτίας αυτής της πολιτικής τόνισε, ένας κατεξοχήν να αγροτικός νομός όπως αυτός στις Άρτας που στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση καταρρέει δημογραφικά αφού 17.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή μέσα σε 20 χρόνια.

Η ΚΑΠ ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά


Ο πρόσφατος μεγαλειώδης αγώνας των βιοπαλαιστών αγροτών ξεγύμνωσε την ΚΑΠ τόνισε ο Κ. Παπαδάκης φανερώνοντας ότι εξαιτίας της ξεκληρίζεται η μικρομεσαία αγροτιά απογειώνεται το κόστος παραγωγής, ενώ αντίθετα γιγαντώνονται οι μεγάλοι αγροτοβιομηχανικοί όμιλοι στην μεταποίηση, το εμπόριο και την προμήθεια αγροτικού εξοπλισμού και στα εφόδια. «Αυτή είναι ακριβώς η πολιτική που βγάζει τους αγρότες στους δρόμους σε όλη την Ευρώπη, είναι η λεγόμενη "πράσινη μετάβαση" και η προδιαγραφές της που είναι αβάστακτες για τους αγρότες του μόχθου» τόνισε.


Στο σημείο αυτό προειδοποίησε ότι το επόμενο χτύπημα θα είναι η «ψηφιακή, ευφυή γεωργία υψηλής ακρίβειας». Πρόκειται για σχεδιασμούς που χωρίς κεφάλαια όλος αυτός ο κόσμος που σήμερα χρωστά ακόμα και στο γεωπόνο και αγκομαχά να μπορέσει να σπείρει, θα μείνει εκτός παραγωγής επισήμανε για να προσθέσεις αμέσως μετά ότι την ίδια ώρα χειροτερεύουν όλοι οι όροι της παραγωγής καθώς εντείνεται η εμπορευματοποίηση των υδάτων και η αύξηση του κόστους άρδευσης και ύδρευσης. Αυτές τις πολιτικές υπενθύμισε ότι έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις και έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα στην ευρωβουλή και το ελληνικό κοινοβούλιο πλην ΚΚΕ.

Αντίθετα τόνισε τα μέλη του ΚΚΕ δίνουν τη μάχη μαζί με το λαό ενάντια σε αυτήν την πολιτική, ενώ οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη βουλή και στην Ευρωβουλή, στους δήμους και στην περιφέρεια, αλλά και μέσα από τα σωματεία και τους αγροτικούς συλλόγους, δρουν ως πολλαπλασιαστής της δύναμης του λαού.

Για αυτό κάλεσε στους λιγότερο από 2,5 μήνες που μεσολαβούν από τις Ευρωεκλογές οι Αρτινοί «να σηκώσουν το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά και να στείλουμε από την Ελλάδα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων, αυτών που βλέπουμε ότι γίνονται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εκεί, που θυμάστε τι μας έλεγαν, ότι καλοπερνάνε, ότι δεν γίνονται απεργίες, ότι δεν κάνουν αγροτικά μπλόκα, γιατί εφαρμόζουν την ΚΑΠ και ευημερούν. Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ!» κατέληξε.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img