Αναρτήθηκε στις:08-11-19 14:24

Δήλωση Β. Τσίρκα για την αναστολή τμήματος της Γεωπονικής Σχολής


Μετά την αναστολή λειτουργίας των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης, την κατάργηση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, την κατάργηση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με απόφαση της κ. Κεραμέως αναστέλλεται η λειτουργία 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα που ιδρύθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η ακύρωση των πολιτικών ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα στην ελληνική περιφέρεια και στη βιωσιμότητα των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων με απώτερο στόχο τη συρρίκνωση των δημόσιων πανεπιστημίων και την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των κολλεγίων. Πρόκειται για μια εκδικητική απόφαση για το μέλλον της νέας γενιάς και του τόπου μας.

Την ίδια ώρα με τη μείωση του προϋπολογισμού για την παιδεία η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και ελαστικών μορφών απασχόλησης στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταθούμε απέναντι σε αυτή την αρνητική προοπτική που ακυρώνει κάθε θετικό βήμα που έγινε το προηγούμενο διάστημα στον χώρο της εκπαίδευσης.

Οφείλουμε να υπερασπιστούμε όσα κερδίσαμε για την Άρτα την προηγούμενη περίοδο. Η ίδρυση των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων δεν ήταν μια συγκυριακή επιλογή αλλά αίτημα δεκαετιών βαθιά ριζωμένο στη συνείδηση των πολιτών που κατέστη αναγκαιότητα με την πάροδο του χρόνου και την καταξιωμένη λειτουργία των τμημάτων του ΤΕΙ στην Άρτα τα προηγούμενα χρόνια.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img