Αναρτήθηκε στις:06-09-18 12:10

Νέα σκυτάλη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Γράφει η Κατερίνα Σχισμένου


Σε μια συγκινητική τελετή παράδοσης και παραλαβής διαδέχθηκε η νέα διοίκηση του πανεπιστημίου με το νέο πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, να παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον πρώην πρύτανη Γεώργιο Καψάλη στην κατάμεστη αίθουσα Γεώργιος Μυλωνάς.

Στον απολογισμό του ο πρώην πρύτανης μίλησε για το τεράστιο έργο με βαρύτητα στην εξωστρέφεια που ανέπτυξε και στις πολλαπλές δράσεις σε πολλούς τομείς και επίπεδα, από την 88η σύνοδο των πρυτάνεων, έως τις δράσεις για τους πρόσφυγες, το επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο, το κέντρο διδασκαλίας ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, το συμβουλευτικό κέντρο, την καμεράτα και χορωδία του πανεπιστημίου, τις αμέτρητες διακρίσεις... Η ομιλία του πρώην πρύτανη τελείωσε με τα εξής λόγια…. «Αισθάνομαι ευτυχής και χαρούμενος, γιατί εισέπραξα, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, αγάπη και εκτίμηση και αυτό είναι που κρατάω ως πολύτιμη παρακαταθήκη. Χαίρομαι τόσο πολύ που υπηρέτησα ως Πρύτανης το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο της καρδιάς μου!». Εμείς τον συγχαίρουμε για τη σημαντική του προσφορά και έργο και ευχόμαστε στη νέα διοίκηση δύναμη και υγεία να συνεχίσει αυτό το σημαντικότατο έργο.

Πράγματι ο νέος πρύτανης κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης μίλησε για την ελευθερία από κάθε χειραγώγηση του πανεπιστημίου , τη δύναμη της γνώσης ως εγγύηση για το μέλλον και τη βαρύτητα που θα δώσει στην έρευνα και την τεχνολογία. Το πανεπιστήμιο μαζί με το ΤΕΙ Ηπείρου αποτελούν τη μεγαλύτερη δύναμη της περιοχής γιατί η μόνη λύση είναι η παιδεία, και η μόρφωση, η μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για την ευημερία του αλλά προπάντων για την ελευθερία του.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img