Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο – Άνοδος στο 4,6% στην Ελλάδα
CRM: Ψηφιακή Δικαιοσύνη και Government Cloud διαμορφώνουν το νέο πρόσωπο του Δημοσίου
HELLENiQ ENERGY: Επενδύει στη νέα γενιά με το θερινό Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «Empowering Interns»
Σημαντικές διακρίσεις για σχολεία της Άρτας στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2026
Συνέντευξη της Ζέτας Κουντούρη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη
1η Πανελλαδική Ημερίδα Διευθυντών/-τριών Εργαστηριακών Κέντρων στο Επιμελητήριο Άρτας

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του παλαιού δικαστικού Μεγάρου της Άρτας, παραδέχτηκε ο αρμόδιος υπουργός έπειτα από σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Στύλιου.
Για ακόμη μια φορά οι ανακοινώσεις στελεχών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύονται αβάσιμες, τονίζει ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ, ο οποίος επανήλθε επί του θέματος έπειτα από σειρά ερωτήσεων. Ο κ. Στύλιος επισήμανε ότι σε απάντηση παλαιότερης ερώτησής του, ο υπουργός ανέφερε ότι: «…Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για φέτος. Η πίστωση στον προϋπολογισμό του 2016 είναι 500.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου…». Μάλιστα υπήρξαν και σχετικές ανακοινώσεις από κυβερνητικά στελέχη ότι το συγκεκριμένο έργο θα δημοπρατούνταν άμεσα.
Ο υπουργός κ. Σπίρτζης, ανέφερε ότι προκειμένου να γίνει η δημοπράτηση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σειρά από μελέτες, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει. Επιπλέον μέρος του κτηρίου είναι αυθαίρετο και ο φάκελος δημοπράτησης είναι ελλιπής. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι έδωσε εντολή να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να γίνει η δημοπράτηση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017. Έδωσε μάλιστα και συγχαρητήρια στον κ. Στύλιο διότι «μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου αναδεικνύονται τέτοια θέματα».
Ανταπαντώντας ο κ. Στύλιος ανέφερε ότι έχει δεσμευτεί στους Αρτινούς πολίτες ότι θα ασκεί έλεγχο και επιτήρηση στα θέματα που αφορούν την Άρτα. Το συγκεκριμένο έργο εγγράφηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2014. Τώρα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθεί η σχετική πίστωση. Προς απογοήτευση όλων των Αρτινών το Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο εξακολουθούν να στεγάζονται σε μισθωμένο κτίριο που δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
