Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο – Άνοδος στο 4,6% στην Ελλάδα
CRM: Ψηφιακή Δικαιοσύνη και Government Cloud διαμορφώνουν το νέο πρόσωπο του Δημοσίου
HELLENiQ ENERGY: Επενδύει στη νέα γενιά με το θερινό Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «Empowering Interns»
Σημαντικές διακρίσεις για σχολεία της Άρτας στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2026
Συνέντευξη της Ζέτας Κουντούρη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη
1η Πανελλαδική Ημερίδα Διευθυντών/-τριών Εργαστηριακών Κέντρων στο Επιμελητήριο Άρτας

Η Κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας(ΕΠΑΛ). Ως αποτέλεσμα δεν απορροφούνται τα προβλεπόμενα κονδύλια, συνολικού ύψους πάνω από 6,5 δις €, προς όφελος των Ελλήνων αγροτών,αλιέων, υδατοκαλλιεργητών και γενικότερα της τοπικής και της Εθνικής οικονομίας. Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος συνυπογράφοντας μαζί με 45 ακόμη Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό.
Τα προγράμματα, είχαν κατοχυρωθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση το 2014. Πρόκειται για διασφαλισμένους πόρους 6 δις ευρώ από το ΠΑΑ και 523,4 εκατ. από το ΕΠΑΛ που λιμνάζουν στα κοινοτικά ταμεία. Τα χρήματα αυτά παραμένουν αναξιοποίητα εξαιτίας της προχειρότητας και της διαχειριστικής αδυναμίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Οι Βουλευτές καταλήγουν ερωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό:
• Πότε επιτέλους προτίθεται να προκηρύξει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, που αφορά τα μέτρα και τις δράσεις προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και της Ελληνικής υπαίθρου;
• Ποιος είναι ο ανάλογος προγραμματισμός για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας;
