Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο – Άνοδος στο 4,6% στην Ελλάδα
CRM: Ψηφιακή Δικαιοσύνη και Government Cloud διαμορφώνουν το νέο πρόσωπο του Δημοσίου
HELLENiQ ENERGY: Επενδύει στη νέα γενιά με το θερινό Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «Empowering Interns»
Σημαντικές διακρίσεις για σχολεία της Άρτας στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2026
Συνέντευξη της Ζέτας Κουντούρη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη
1η Πανελλαδική Ημερίδα Διευθυντών/-τριών Εργαστηριακών Κέντρων στο Επιμελητήριο Άρτας

Από τον τόπο καταγωγής του την Άρτα όπου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 5 Μαΐου 2023, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας στα πλαίσια αποκεντρωμένης δράσης ενόψει 21ης Μάιου, έστειλε αποφασιστικό μήνυμα νίκης και αλλαγής σελίδας στην διακυβέρνηση του τόπου, με πρόταση προοδευτικής συνέργειας. «Στις 21 του μηνός το δίλημμα Μητσοτάκης ή Αλλαγή; Μητσοτάκης ή προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας από την επόμενη μέρα;» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας πως τις 21 του μήνα όποιος βγει πρώτος φτιάχνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα. «Είμαι βέβαιος ότι ο Νομός Άρτας όχι μόνο θα δώσει την πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα δώσει αποτελέσματα που θα θυμίζουν άλλες εποχές» συμπλήρωσε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά την περιοδεία του στην Άρτα έτυχε και πάλι μιας συγκινητικής υποδοχής από πλήθος κόσμου σε ένα κρίσιμο πολιτικό μομέντουμ. Λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο αρχηγός του θέτει ξεκάθαρα μια εναλλακτική και το Συμβόλαιο για την Αλλαγή. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην αγορά της Άρτας επισημαίνοντάς τους για την ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε λοιπόν συγκινημένος στην Άρτα με μιάμιση ώρα καθυστέρηση και ευχαρίστησε τον κόσμο που περίμενε καρτερικά να τον ακούσει ακούγοντας συνθήματα «Αλέξη γερά να φύγει η δεξιά», «Νάτος ο πρωθυπουργός» κλπ αλλά ζήτησε συγνώμη για την καθυστέρηση άφιξής του -αργοπορημένη αναχώρηση της πτήσης για Γιάννενα-, αναφερόμενος εμμέσως στον βασικό αντίπαλο Κ. Μητσοτάκη, ότι ο ίδιος δεν ταξιδεύει με το κρατικό αεροπλάνο και με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων ούτε ταξίδευε με το κρατικό αεροπλάνο για την προεκλογική του εκστρατεία όταν ήταν πρωθυπουργός. Η κριτική στον νυν πρωθυπουργό ήταν πάντως γενικότερα σκληρή.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «η μεγάλη πλειοψηφία του λαού έχει καταλάβει ότι δεν πάει άλλο. Με τις αναθέσεις, με την οικογενειοκρατία, την αδικία. Ως εδώ. Πρέπει αυτό να γίνει πράξη στις εκλογές» και έθεσε εκ νέου το δίλλημα: «Στις 21 του μηνός το δίλημμα Μητσοτάκης ή Αλλαγή; Μητσοτάκης ή προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας από την επόμενη μέρα;» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας πως «στις 21 του μήνα όποιος βγει πρώτος φτιάχνει κυβέρνηση».
Ο πρώην πρωθυπουργός ανέδειξε τις πολιτικές εντοπιότητας του ΣΥΡΙΖΑ με 111 εκατομμύρια ευρώ για τον νομό της Άρτας σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, για την δημιουργία της γεωπονικής σχολής, τον προγραμματισμό για την οριοθέτηση του Αράχθου, τους δρόμους διασύνδεσης που βάζουν την περιοχή στον Χάρτη της Επικράτειας. Και άσκησε έντονη κριτική για τις πολιτικές της ΝΔ για τον αγροτικό κόσμο και της υγείας με την εγκατάλειψη του νοσοκομείου της Άρτας, όπως είπε, παρουσία των υποψηφίων βουλευτών του Νομού Άρτας που παρευρέθηκαν στην πολιτική του ομιλία: "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ", ΒΛΑΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Δημητρίου, ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ του Βασιλείου, ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του Χρήστου, ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου, αλλά και άλλων υποψηφίων γειτονικών νομών που παρέστησαν.
