Αναρτήθηκε στις:17-05-22 11:14

Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας: Όπου αμφισβήτηση, εκεί η ελευθερία!


Της Αγγελικής ΠαπαζάνηΑκάματοι αποδείχθηκαν οι υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας, ακούραστοι και αλύγιστοι. Μετά από μία μικρή ανάπαυλα για τις διακοπές του Πάσχα επανέκαμψαν δριμύτεροι με μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν από τη μια την πίεση προς την ανάλγητη εξουσία και από την άλλη την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα δημοκρατίας και υγείας.

Το Σάββατο στις 7/5/2022 σε μια μεγάλη συναυλία στο χώρο του Θησείου σημαντικοί καλλιτέχνες, τροβαδούροι της ελευθερίας, ένωσαν τη φωνή τους με τους υγειονομικούς και τους αλληλέγγυους πολίτες εναντίον της ναζιστικού τύπου υποχρεωτικότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα και που πρώτο θύμα της είναι οι υγειονομικοί.

Στόχος των υγειονομικών είναι να θυμίζουν στην Εξουσία την παρουσία τους. Αυτό και έκαναν! Ο Υπουργός Υγείας βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, όταν στις 12/5/22 περικυκλώθηκε από υγειονομικούς έξω από το ασανσέρ πολυτελούς ξενοδοχείου (https://www.youtube.com/watch?v=zgi3vFc53M4). Οι υγειονομικοί τον καλούσαν να θυμηθεί τη διατριβή του, την οποία φαίνεται ότι έχει ξεχάσει. Πολύ δυνατή στιγμή για όλους! Δεν θα θέλαμε να ήμασταν στη θέση του Υπουργού!

Το ίδιο ξενοδοχείο πολιόρκησαν οι υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας το βράδυ του Σαββάτου 14/5/22 - μετά την καθιερωμένη συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας- υπό το άγρυπνο βλέμμα των σωμάτων ασφαλείας, με στόχο τη διαμαρτυρία έξω από το ιατρικό συνέδριο που ελάμβανε χώρα εκεί. Στη συνέχεια προέκυψαν διαπραγματεύσεις, με απώτερο σκοπό να ανέβει ο ιατρός Π. Μπόμπολας στο χώρο του συνεδρίου και να μιλήσει στους συνέδρους. Οι διαπραγματεύσεις δεν απέφεραν καρπό και η εμφάνιση του ιατρού εμποδίστηκε με κάθε τρόπο (https://www.youtube.com/watch?v=PvDQXabSCiE).

Παράλληλα οι υγειονομικοί επισκέπτονται τις πλατείες, για να έρθουν σε επαφή με τον απλό κόσμο και να δηλώσουν την παρουσία τους που δεν προβάλλεται από τα επίσημα συστημικά μέσα. Έτσι βρέθηκαν στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα, όπου ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Δημ. Ευθυμιάδης σε ομιλία του εξήγησε στους παρευρισκόμενους την ιατρική οπτική και προβλημάτισε το κοινό όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας (https://www.youtube.com/watch?v=stvE4iuZExU)!

Την ίδια στιγμή δεν έχει εγκαταλειφθεί η κατάληψη του πεζοδρομίου της οδού Αριστοτέλους. Ομάδες υγειονομικών βρίσκονται νυχθημερόν έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό αγωνιστών υγειονομικών, για να υπενθυμίζουν με την παρουσία τους στον Υπουργό και στους επισκέπτες του Υπουργείου ότι έχει διαπραχθεί ένα έγκλημα κατά της Υγείας και της Ανθρωπότητας.

Οι υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας δεν σταματούν να ενοχλούν την εξουσία, όπως ο Σωκράτης τους αρχαίους Αθηναίους. Το κίνημα τους είναι ισχυρό! Μπορεί η εξουσία να τους καταδίκασε σε πείνα, εκείνοι όμως απέδειξαν ότι ο αγώνας για την ελευθερία δεν μπορεί να καμφθεί. Με τη στήριξη του ελληνικού λαού που έχει πια αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει και υπό το βάρος της πραγματικότητας που γκρέμισε το αφήγημα μαζί με το τείχος ανοσίας, οι υγειονομικοί αποδεικνύουν ότι «Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img

img