Αναρτήθηκε στις:22-06-16 23:09

Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών


Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας νομού Άρτας

Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών. Μέσα στη δίνη των προβλημάτων που ταλανίζουν την χώρα μας παίρνει ένα άλλο νόημα & έχει μία προέχουσα αξία για όλους μας.

Δεν υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας που να μη νοιώθει ανασφαλής -ιδιαίτερα οι νέοι- χωρίς ελπίδα & προοπτική για το μέλλον.

Οι ζωές όλων μας έχουν υποθηκευτεί & ιδιαίτερα των επόμενων γενεών. Η απειλή της ανεργίας, η ίδια η ανεργία, η οικονομική δυσπραγία & η αδυναμία σχεδιασμού για το αύριο έχουν αφαιρέσει το χαμόγελο από τα χείλη όλων.

Οι αγχώδεις διαταραχές, οι καταθλίψεις, η καταφυγή στη χρήση ουσιών νόμιμων & παράνομων, οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές & οι ¨απόπειρες¨ έχουν αυξηθεί. Όλοι νοιώθουμε την ανάγκη να ¨ξαναβρεθούμε¨ με τον διπλανό μας, να νοιώσουμε ασφαλείς & αλληλέγγυοι, να πιστέψουμε σε αξίες & συμπεριφορές που έχουν οριστικά χαθεί προ πολλού, να πιστέψουμε ότι αξίζει να αγωνισθούμε για κάτι καλύτερο, να σεβασθούμε την ιδιαιτερότητα του άλλου, να προσφέρουμε σε όποιον έχει την ανάγκη μας - ιδιαίτερα στους καιρούς μας- και να βελτιώσουμε χώρους όπου συντελείται διαπαιδαγώγηση νέων για παράδειγμα σχολείο, οικογένεια, κοινότητα & ευρύτερα χώροι συνάθροισης ανθρώπων με πρότυπα & συμπεριφορές αψεγάδιαστες από κάθε άποψη.

Έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά να δημιουργήσουμε συλλογικότητες που θα μας βοηθήσουν να μοιρασθούμε προβλήματα & δυσκολίες, ελπίδα & προοπτική, ιδιαίτερα στις μέρες μας.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της Πρόληψης με την φιλοσοφία που ευελπιστεί να μεταδώσει νέους τρόπους σκέψης, δημιουργικής έκφρασης & απασχόλησης με τελικό στόχο την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για αλλαγές στο άτομο & στην κοινωνία.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών έχει προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Την Τρίτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στους μαθητές του Νηπιαγωγείου & του Δημοτικού Σχολείου Άνω Καλεντίνης με θέμα: « Το παιχνίδι της ζωής»

Σήμερα Πέμπτη και ώρες 17:30 – 20: 30 θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας με θέμα: « Ας μιλήσουμε επί της Ουσίας»

Τέλος αύριο Παρασκευή και ώρες 9: 30 – 12: 30 θα διανεμηθεί ενημερωτικό περίπτερο με διανομή έντυπου υλικού του Κέντρου μας στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, στο ύψος των οδών Σκουφά & Νόρμαν.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ