Αναρτήθηκε στις:02-05-23 10:41

Βρέθηκαν τα οστά της Σοφίας Προύβα στο Νεοχώρι


Της Ειρήνης Κατσούλα



Τα χειρότερα σενάρια γύρω από την εξαφάνιση της Σοφίας Προύβα, της 78χρονης από το Νεοχώρι Άρτας, επιβεβαιώθηκαν. Η ίδια, όπως τα στοιχεία δείχνουν, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αράχθου μετά την έντονη κακοκαιρία του περσινού Αυγούστου και έπεσε στο ποτάμι και πνίγηκε. Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε εξαφανιστεί στις 12 Αυγούστου του 2022 και οι συγγενείς της την έψαχναν απεγνωσμένα. Ο αδερφός της, Θωμάς Προύβας, και ο εγγονός του αδερφού της, Δημήτρης Γεωργάκης, είχαν κινητοποιήσει τις αρχές για την εξαφάνισή της και μου είχαν παραχωρήσει αποκλειστικές δηλώσεις στο “Μ” σχετικά με το τί πίστευαν πως συνέβη τη μοιραία εκείνη ημέρα. Η ηλικιωμένη συνήθιζε να πηγαίνει περίπατο κοντά στο ποτάμι και το πιθανότερο σενάριο ήταν ότι η έντονη κακοκαιρία που είχε ως αποτέλεσμα να “φουσκώσει” το ποτάμι, την οδήγησε να χάσει την ισορροπία της και να πέσει μέσα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή είχε αποκλειστεί η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, αφού όλοι στο χωριό μιλούσαν για μια αγαθή γυναίκα που δεν πείραζε “ούτε μυρμήγκι”. Το δεύτερο σενάριο που κανείς μας δεν ήθελε ούτε να το σκέφτεται ήταν ότι η άτυχη γυναίκα κατά τον περίπατό της δέχτηκε επίθεση από αγριογούρουνα στην περιοχή, δεν μπόρεσε να αντιδράσει κι εκείνα την κατασπάραξαν… Αστυνομία, πυροσβεστική και ΕΜΑΚ για εβδομάδες “χτένιζαν” την περιοχή, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα, ενώ και drone χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό της ηλικιωμένης γυναίκας. Τραγικά ήταν τα δύο προαναφερόμενα σενάρια που επικρατούσαν στη σκέψη όλων εκείνες τις ημέρες, όμως ακόμη τραγικότερο είναι ότι σήμερα τα ευρήματα μαρτυρούν ότι και τα δύο σενάρια έγιναν μαζί πραγματικότητα!



Για την εύρεση των οστών με ειδοποίησε τηλεφωνικά ο ίδιος ο αδερφός της μέχρι πρότινος αγνοούμενης Σοφίας Προύβα, Θωμάς Προύβας, ο οποίος με ενημέρωσε ότι βρέθηκαν κάποια ανθρώπινα οστά στο Νεοχώρι Άρτας κι ότι η εξέταση DNA έδειξε ότι ανήκουν στην αδερφή του. Από το έγκυρο ρεπορτάζ, το οποίο είναι διασταυρωμένο με αστυνομικές πηγές, προκύπτουν τα εξής: Προς την “Μπούκα” Νεοχωρίου βρέθηκαν από περιφερόμενους κάποια κομμάτια οστών. Βρέθηκαν δηλαδή λίγα οστά, όχι ολόκληρος σκελετός. Η άτυχη ηλικιωμένη πρέπει να γλίστρησε, να έπεσε στο ποτάμι και να πνίγηκε. Το σώμα της όπως φαίνεται “κόλλησε” κάπου στον βυθό του ποταμού και μετά από μήνες το νερό το ανέβασε στην επιφάνεια, σε μια περιοχή περίπου τρία με πέντε χιλιόμετρα πιο μακριά από το σημείο που μπορεί να γλίστρησε και να έπεσε μέσα στο ποτάμι, μια περιοχή γεμάτη καλάμια και πυκνή ποταμίσια βλάστηση, όπου εκεί το σώμα της φαγώθηκε από ψάρια, αγριογούρουνα ή άλλα ζώα, κι αυτό γιατί ακριβώς δεν βρέθηκε ολόκληρος ο σκελετός, κάτι που θα ίσχυε αν είχε αποσυντεθεί φυσικά, με φυσικό τρόπο, αλλά αντιθέτως βρέθηκαν ελάχιστα οστά τόσο από τους περιφερόμενους που τα βρήκαν αρχικά όσο και από την αστυνομία που έψαξε στη συνέχεια το σημείο. Αξίζει να επισημάνουμε το γεγονός πως το ότι βρέθηκαν αυτά τα λίγα οστά μαζί, κι όχι σκόρπια σε διαφορετικά σημεία του ποταμού, σημαίνει πως η σορός της άτυχης ηλικιωμένης βγήκε ενιαία στην επιφάνεια του νερού κι από κει φαγώθηκαν οι σάρκες της από ζώα, ώστε τα λίγα οστά που έμειναν ήταν δυστυχώς μόνο ό,τι απέμεινε από τη σορό. Από τα οστά αξίζει να τονίσουμε ότι δεν βρέθηκε το κρανίο, αλλά βρέθηκε ένα οστό με λάμα, στοιχείο που από την πρώτη στιγμή οδήγησε τους πολίτες που βρήκαν τα οστά να καταλάβουν ότι πρόκειται για ανθρώπινα… Πράγματι, η Σοφία Προύβα είχε λάμα σε οστό της, κάτι που είχε δηλωθεί στην αστυνομία από την εποχή της εξαφάνισής της.

Τα οστά στάλθηκαν στα εργαστήρια της αστυνομίας όπου με τη μέθοδο του DNA διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για την ηλικιωμένη Σοφία Προύβα, που είχε εξαφανιστεί στις 12 Αυγούστου του 2022 από το Νεοχώρι Άρτας. Ο αδερφός της, Θωμάς Προύβας, αλλά και οι λοιποί συγγενείς περιμένουν τώρα να τους δοθούν πίσω τα οστά μετά τα επίσημα αποτελέσματα ταυτοποίησης, ώστε να τελέσουν κηδεία στη Σοφία Προύβα, που έχασε τη ζωή της με τόσο άδικο τρόπο στα βαθιά της γεράματα! Από το “Μ” εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς της! Καλό Παράδεισο να έχει!



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ





img