Αναρτήθηκε στις:23-09-25 17:06

«Ολυμπιακός. Μια ζωή θρύλος»: Παρουσίαση του συλλογικού τόμου της Ελληνοεκδοτικής στο Φεστιβάλ Βιβλίου


Πρόσωπα, εικόνες και στιγμές που καθόρισαν την πορεία του Ολυμπιακού στον ένα αιώνα πορείας του, πρωταγωνίστησαν στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου της Ελληνοεκδοτικής με τίτλο «Ολυμπιακός. Μια ζωή θρύλος», την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως.

Μέσα σε 300 σελίδες σε επιμέλεια του συγγραφέα Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη 44 συγγραφείς προσεγγίζουν βιωματικά τους σημαντικότερους σταθμούς της ομάδας γιατί ο Ολυμπιακός είναι κομμάτι του DNA των φιλάθλων του, όπως επισήμανε στον χαιρετισμό του ο Νίκος Γαβαλάς, δημοσιογράφος και στέλεχος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Σημείωσε δε ότι το βιβλίο αναδίδει το ίδιο άρωμα που εισέπραξε συναντώντας σημαντικά πρόσωπα του ερυθρόλευκου κόσμου και ιχνηλατώντας για χρόνια τα αρχεία τους.

Βιωματική ήταν και η τοποθέτηση του συγγραφέα και Αντιδημάρχου Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων Θανάση Χειμωνά: ένα καλειδοσκόπιο από προσωπικές μνήμες και σημαντικά γεγονότα που σκιαγράφησαν την αγάπη του για τον Ολυμπιακό.


«Κοινωνιολογικό και συναισθηματικό αρχείο» χαρακτήρισε την συλλογική έκδοση ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης παραλληλίζοντας τον επιμελητή της συλλογής Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη με προπονητή ο οποίος κατόρθωσε να συνυπάρξουν με επιτυχία 44 διαφορετικές ψυχοσυνθέσεις. Όπως τόνισε ο συγγραφέας: «Διαβάζεις τις σελίδες του βιβλίου και νιώθεις ότι ακούς μια κερκίδα με όλα της: το τραγούδι, την ειρωνεία, την καζούρα αλλά και τις στιγμές σιωπής όπως τότε που η θύρα 7 έγινε τόπος μνήμης και πένθους». Για τον Αλέξη Σταμάτη η συλλογική έκδοση «Ολυμπιακός. Μια ζωή θρύλος» είναι ένα βιβλίο που μέσα από τον Ολυμπιακό μιλά για την ίδια την Ελλάδα. Για τον τρόπο που θυμόμαστε, που φανατιζόμαστε, τον τρόπο που αντέχουμε.

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος & ραδιοφωνική παραγωγός Λίτσα Τότσκα.

Ιώ Τσοκώνα



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ