Αναρτήθηκε στις:29-04-23 18:08

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης των καταστημάτων στην Πράμαντα


Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την ανακαίνιση και διαμόρφωση των καταστημάτων της κεντρικής πλατείας της Πράμαντας. Πριν λίγες μέρες έγινε η εγκατάσταση του αναδόχου του έργου. Ο όροφος των καταστημάτων της κεντρικής πλατείας ανακαινίζεται πλήρως και διαμορφώνεται, ώστε να ενταχθεί στο συνολικό σχέδιο για την αισθητική αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου του χωριού και να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς λόγους.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 180.000€ (144.000€ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ + 36.000€ ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ).

Το έργο περιλαμβάνει:


• Κατασκευή παραδοσιακής στέγης από σχιστόπλακες

• Επένδυση όψεων με πέτρα

• Αλλαγή κουφωμάτων

• Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων

• Ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός

Ο χώρος του ορόφου των καταστημάτων θα χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία Μουσείου για τους Πραμαντιώτες και Τζουμερκιώτες Μαστόρους της πέτρας, καθώς και για την έκθεση ιερών κειμηλίων της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής Πραμάντων.

Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννης Σεντελές, εξέφρασε την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του προς τον Αντιδήμαρχο Νίκο Βαϊτση, την Τεχνική Υπηρεσία και τους ειδικούς συνεργάτες για την συμβολή τους.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ