Αναρτήθηκε στις:17-05-21 16:58

ΣΥΡΙΖΑ Άρτας: Ζητάμε να αναθεωρηθεί η απόφαση για τα self test


Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Άρτας απέστειλε ανακοίνωση με την οποία ζητά να αναθεωρηθεί η απόφαση της κυβέρνησης που υποχρεώνει τους εργοδότες να αγοράζουν το ένα από τα δύο self test για τους εργαζόμενους τους.


Η ανακοίνωση


«Πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έταζε στις επιχειρήσεις και στον Ελληνικό λαό 10 εκατομμύρια δωρεάν self test κάθε εβδομάδα, ένα για κάθε Έλληνα. Αντί αυτού, υποχρεώνει τους εργοδότες να αγοράζουν το ένα από τα δύο self test που θα κάνουν την εβδομάδα οι υπάλληλοι τους.

Άλλη μία απόφαση μέσα σε μία νύχτα από την κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις, τη στιγμή που οι οικονομικές συνθήκες, μετά από το πολύμηνο lockdown, ακόμη μία επιβάρυνση για τη μικρομεσαία επιχείρηση.

Είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε η ανάληψη της δαπάνης να γίνει εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την περίοδο που οι μικρές επιχειρήσεις προσπαθούν να ξαναβρούν τον βηματισμό τους, μετά από τις τεράστιες οικονομικές συνέπειες που υπέστησαν από τους έξι μήνες σχεδόν κλειστά, η κυβέρνηση τις τιμωρεί με ένα ακόμη έξοδο - χαράτσι.

Ζητούμε να αναθεωρηθεί η εν λόγω απόφαση και να απαλλάξετε τις επιχειρήσεις από ένα ακόμα έξοδο σε μια τρομερά δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, αφού όχι μόνο κουβαλούν τα γνωστά σε όλους συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις, αλλά και επιχειρούν σε πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες αγοράς.

Η μόνιμη επίκληση της ατομικής ευθύνης δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι για τη μη ανάληψη των κυβερνητικών ευθυνών».



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img