Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Τζούντο U12 και U14
ΓΕΛ Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς»: Ημερίδα για τον Αμβρακικό στην αίθουσα «Διώνη»
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2026
Νέο πλαίσιο προστασίας δανειοληπτών: «Φρένο» στα πανωτόκια και δικαίωμα υπαναχώρησης – Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο
Έλεγχοι στην Ήπειρο για ναρκωτικά – Έξι συλλήψεις μέσα σε μία εβδομάδα
Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του ΚΑΠΗ Δήμου Αρταίων

Ανέφερε ότι τα όποια προβλήματα υπήρξαν στις ορεινές κυρίως περιοχές αντιμετωπίστηκαν αμέσως, ενώ τόνισε ότι σωστά πάρθηκε η απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας μεγάλων φορτηγών στις εθνικές οδούς. Όσον αφορά τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, τόνισε ότι οι στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ είναι «γηρασμένοι», καθώς τα τελευταία χρόνια δεν γινόταν προμήθειες από Έλληνες παραγωγούς. «Τρόμαξα να τους πείσω και από το καλοκαίρι άρχισαν σιγά- σιγά να προμηθεύονται νέες κολώνες από Ήπειρο, Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία. Στο Ζαγόρι έπεφταν οι κολώνες και δίπλα υπήρχαν στοιβαγμένες χιλιάδες που σάπιζαν, επειδή αγοράζαν από τη Φινλανδία», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι η επιβάρυνση στα νοσοκομεία προέρχεται από την Αλβανία, αναφέρθηκε σε ορισμένες εστίες διασποράς που εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να δείξουν καλύτερη συμπεριφορά. Ζήτησε από την Αστυνομία να εντείνει τους ελέγχους και από τους εκπαιδευτικούς να μεριμνούν ώστε οι μαθητές να κάνουν σωστή χρήση της μάσκας.
Ο Περιφερειάρχης τέλος, έδωσε απάντηση και στην επιστολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του θέματος των ΣΜΑ.«Εγώ – σημείωσε – δεν έχω να φοβηθώ τίποτε σε αυτό το θέμα. Το παλεύω πολύ δυνατά και πολύ καλύτερα από κάθε Περιφέρεια της Ελλάδος. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι πρέπει να εφαρμόσω μια Σύμβαση που έχω στα «χέρια» μου. Αυτή προβλέπει ότι το υλικό θα παραληφθεί, αφού δοκιμαστεί επί ένα εξάμηνο. Αν εξαιρέσει κανείς τον Σ.Μ.Α. του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, όλοι οι άλλοι είναι έτοιμοι και έχουν συνδεθεί με το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Τι πιο απλό υπάρχει, από το να γίνει η δοκιμαστική λειτουργία επί ένα εξάμηνο (όσο προβλέπει η σύμβαση) από την οποία θα βγουν και τα κόστη τους και μέσα σε ένα εξάμηνο να γίνει η δημοπράτηση της λειτουργίας τους για τέσσερα - πέντε χρόνια; Όσο για τη μεταφορά τους, δε νομίζω ότι χρειάζεται να έχει κάποιος ειδική εμπειρία».
