Αναρτήθηκε στις:05-09-18 14:55

Η Κυβέρνηση εντελώς αποκομμένη από την ελληνική οικονομική πραγματικότητα


Γράφει ο Χρυσοβαλάντης Αθανασίου*


Η Κυβέρνηση παραμένει, δυστυχώς, εντελώς αποκομμένη από την ελληνική πραγματικότητα και, αντί να αναλάβει την ευθύνη μιας ειλικρινούς αποτίμησης της οικονομικής κατάστασης της χώρας, προτιμά, σε βάρος των πολιτών, να ακολουθεί μια καθαρά επικοινωνιακή δημοσιονομική πολιτική. Η υπερφορολόγηση, η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η ανάληψη δεσμεύσεων για τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια, η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, η διατήρηση ή ακόμα και αύξηση του ΕΝΦΙΑ, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις της, είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία του μείγματος αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο καταιγισμός των πολιτών με φόρους έχει διογκώσει το ιδιωτικό χρέος, τόσο που αυτοί δεν μπορούν από καιρό τώρα να ανταποκριθούν στα υπερβολικά βάρη που συνεχώς τους επιβάλλονται. Οι συνολικές οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία υπερβαίνουν πλέον τα 130 δις ευρώ. Το τελευταίο τρίμηνο μάλιστα είχαμε νέα χρέη προς την εφορία ύψους 3,5 δις ευρώ.

Η σκληρή λιτότητα από τη μια μεριά και η παροχολογία από την άλλη μόνο σε όφελος της οικονομίας μας δεν αποβαίνουν. Η Κυβέρνηση οφείλει να πάψει να δρα με βάση το κομματικό συμφέρον και με ορίζοντα τις εκλογές και να ακολουθήσει μια δημοσιονομική πολιτική βασισμένη στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη, για να μπορέσει επιτέλους η ελληνική οικονομία να «πάρει εμπρός».


*Ο Χρυσοβαλάντης Αθανασίου είναι Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού Κινήματος Αλλαγής και μέλος Κεντρικής Επιτροπής




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img