Νέο ΠΜΣ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: «Διεθνείς Πολιτικές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικοινωνία και Ηγεσία»
Ευχαριστήριο Τράπεζας Τροφίμων «ΚΑΤΑΦΥΓΗ»
Εκλογές για νέα Διοίκηση στον Ε.Ε.Σ.
Ανησυχία για τον υπεραιωνόβιο πλάτανο στο Γεφύρι της Άρτας
Κόνιτσα: Σύλληψη για εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές
Προσαύξηση συντάξεων και για παλαιούς συνταξιούχους με δύο ταμεία – Οδηγίες από το Υπουργείο περιμένει ο ΕΦΚΑ

Πρωταθλήτρια στο ποσοστό καπνιστών είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.
Στην έρευνα καταγράφεται μείωση στο συνολικό ποσοστό καπνιστών στην Ε.Ε. 26% από το 2014. Στις ηλικίες από 15 έως 24 ετών το ποσοστό έχει αυξηθεί από 25% το 2014 σε 29% το 2017.
Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους καπνιστές με 37%, ενώ 35% δηλώνουν καθημερινoί καπνιστές. Επίσης η Ελλάδα καταγράφει το μικρότερο, μετά τη Γαλλία, αριθμό ατόμων που δήλωσαν πως δεν έχουν καπνίσει ποτέ (44%).
Σημαντικές διαφορές σημειώνονται ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., με υψηλότερα ποσοστά καπνιστών σε Ελλάδα (37%), Βουλγαρία, Γαλλία (αμφότερες 36%) και Κροατία (35%).
Η Σουηδία έχει το χαμηλότερο ποσοστό (7%) στην ΕΕ. Η τακτική χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου παραμένει σταθερή στο 2%, ενώ το ποσοστό όσων το δοκίμασαν κάποια στιγμή ανέρχεται σε 15%.
Ο επίτροπος αρμόδιος για την υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων Βιτένις Αντρουκάιτις δήλωσε ότι «η αύξηση του ποσοστού νεαρών καπνιστών καταδεικνύει ότι επείγει τα κράτη μέλη να ενισχύσουν την οδηγία για τα προϊόντα καπνού, και συγκεκριμένα όσες από τις διατάξεις της απαγορεύουν τα ελκυστικά τσιγάρα που αποβλέπουν στο να δελεάσουν τους νέους: χαρακτηριστικά αρώματα/γεύσεις, μικρά πακέτα, πακέτα ‘‘κραγιόν’’ και παραπλανητικά στοιχεία στη συσκευασία. Από τον φετινό Μάϊο όλα τα παρόμοια προϊόντα πρέπει να έχουν εξαφανιστεί από την αγορά της ΕΕ. Προτρέπω όλα τα κράτη μέλη να χρησιμοποιούν κάθε πρόσθετο διαθέσιμο εργαλείο για την προστασία των νέων και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους του καπνίσματος».
