Αναρτήθηκε στις:05-04-17 18:26

STOP στις παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων


ΝΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Αυξημένη ετοιμότητα στις συνοριακές διαβάσεις αλλά και στην αγορά μετά τις πληροφορίες ότι επιτήδειοι είναι έτοιμοι να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα χιλιάδες αμνοερίφια ενόψει του Πάσχα.

Οι τιμές των ζώων στις γειτονικές χώρες είναι ιδιαίτερα χαμηλές αυτή την εποχή και αυτό αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τους λαθρέμπορους που -σύμφωνα με πληροφορίες- ήδη έχουν εισαγάγει πολλά αμνοερίφια.

Το φαινόμενο αμνοερίφια Βαλκανίων να «βαφτίζονται» ελληνικά και να προωθούνται στην εγχώρια αγορά έχει παρατηρηθεί κατά κόρον στο παρελθόν, γι’ αυτό και οι Έλληνες κτηνοτρόφοι ζητούν από την Πολιτεία να εντείνουν τους ελέγχους.

Φέτος τα πράγματα στην αγορά θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, αφού το Πάσχα Ορθοδόξων και Καθολικών συμπίπτει, με αποτέλεσμα ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό της ελληνικής παραγωγής να προορίζεται για το εξωτερικό.

Σε συνδυασμό και με την συρρίκνωση των κοπαδιών, λόγω του πολύ δύσκολου χειμώνα στην Ελλάδα, πρακτικά σημαίνει ότι η ελληνική αγορά θα ενισχυθεί με αμνοερίφια από Βαλκανικές χώρες.

Την ίδια ώρα, τελευταία παρατηρείται συχνά και το φαινόμενο των «κατ’ οίκον» πωλήσεων… φθηνών κρεάτων από παραγωγούς που σφάζουν εκτός σφαγείων, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων

Για την Ελληνοποίηση Ρουμάνικων, Αλβανικών, και Βουλγάρικων αμνοεριφίων κάνει λόγο η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και εφιστά την προσοχή στους Περιφερειάρχες της χώρας με την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Με αφορμή την έλευση του Αγίου Πάσχα των Ελλήνων σε λιγότερο από ένα μήνα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κύριους Περιφερειάρχες της χώρας και να τους ζητήσουμε να επιστήσουν την προσοχή στις αρμόδιες κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες, ώστε κατά την σφαγή των αμνοεριφίων να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος!!

Να μην έχουμε δηλαδή την Ελληνοποίηση των εισαγόμενων αμνοεριφίων, μιας κι έχουμε παρατηρήσει στο παρελθόν πως ενώ εισάγονται αμνοερίφια από τις χώρες της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Ρουμανίας στον Έλληνα καταναλωτή καταλήγουν μόνο Ελληνικά!!

Ενώ εισάγονται με νόμιμα παραστατικά ζώντα ζώα από τις χώρες που προαναφέραμε κάπου στην πορεία χάνονται τα ίχνη τους κι εξαφανίζονται!! Στα σφαγεία δηλαδή όπου και καταλήγουν σφραγίζονται ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!

Στις τρομακτικά δύσκολες μέρες που περνά η Ελληνική κτηνοτροφία όπως καταλαβαίνεται μια επανεμφάνιση αυτού του φαινομένου και φέτος θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως την χαριστική βολή!!».




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ