Νέο ΠΜΣ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: «Διεθνείς Πολιτικές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικοινωνία και Ηγεσία»
Ευχαριστήριο Τράπεζας Τροφίμων «ΚΑΤΑΦΥΓΗ»
Εκλογές για νέα Διοίκηση στον Ε.Ε.Σ.
Ανησυχία για τον υπεραιωνόβιο πλάτανο στο Γεφύρι της Άρτας
Κόνιτσα: Σύλληψη για εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές
Προσαύξηση συντάξεων και για παλαιούς συνταξιούχους με δύο ταμεία – Οδηγίες από το Υπουργείο περιμένει ο ΕΦΚΑ

Με έμπνευση από την παγκόσμια καμπάνια Movember, οι Επιστήθιοι Φίλοι καλούν φέτος τους άνδρες της Άρτας να αφήσουν μουστάκι ή να φορέσουν ένα συμβολικό, στέλνοντας ένα μήνυμα υπέρ της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του προστάτη.
Το μουστάκι, όπως το ροζ κορδελάκι του Οκτώβρη, γίνεται σύμβολο ευαισθητοποίησης, ένας απλός αλλά δυνατός τρόπος να ανοίξει η συζήτηση για την υγεία των ανδρών και να σπάσουν τα ταμπού γύρω από τις προληπτικές εξετάσεις.
Μέρος της φετινής δράσης είναι και το πρωτότυπο τραγούδι «Μεγαλώνουμε Μουστάκι», δημιουργημένο ειδικά από τον Σύλλογό μας για τον φετινό Γαλάζιο Νοέμβρη. Με χιούμορ, ευαισθησία και ρυθμό, μεταφέρει με απλό τρόπο το μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές.
Το τραγούδι συνοδεύεται από βίντεο και είναι διαθέσιμο στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook: εδώ καθώς και στο YouTube: εδώ.
Η εκστρατεία κορυφώνεται το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, 10:00–12:30, στο κέντρο της Άρτας (Σκουφά 79), όπου τα μέλη και οι εθελοντές του Συλλόγου θα βρίσκονται στον δρόμο, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και γαλάζιες κορδέλες.
Σύμφωνα με τις επίσημες ιατρικές κατευθυντήριες οδηγίες: Ο προληπτικός έλεγχος προστάτη (PSA και κλινική εξέταση) συνιστάται από τα 50 έτη, ή από τα 45 αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό.
Μια απλή εξέταση μπορεί να σώσει ζωές.
Και ένα μουστάκι μπορεί να γίνει η αφορμή να ξεκινήσει μια συζήτηση που σώζει ζωές.
«Σε θέματα υγείας είμαστε όλοι μαζί, ο ένας για τον άλλον. Με χιούμορ, με ενημέρωση και με αγάπη για τη ζωή, στηρίζουμε την πρόληψη και τη φροντίδα».
