Αναρτήθηκε στις:17-06-24 19:34

«Καθημερινά είμαστε αυτόπτες μάρτυρες της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο Αστικό ΚΤΕΛ Άρτας»


Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Άρτας σχετικά με την τραγική κατάσταση που, όπως τονίζουν, επικρατεί στο Αστικό ΚΤΕΛ Άρτας. Στην ανακοίνωση, οι φοιτητές καταγγέλλουν την αδυναμία των δρομολογίων να τηρούνται στην ώρα τους, τις ατέλειωτες ώρες αναμονής σε άσχημες καιρικές συνθήκες, και τη χρήση απαρχαιωμένων οχημάτων με αμφίβολη ασφάλεια. Επιπλέον, επισημαίνουν την υπερφόρτωση των λεωφορείων και την έλλειψη βασικών ανέσεων όπως κλιματισμός και ασφαλή παράθυρα, που καθιστούν τα ταξίδια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «αγώνα επιβίωσης» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές καθημερινά είμαστε αυτόπτες μάρτυρες της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο Αστικό ΚΤΕΛ Άρτας!

Δρομολόγια να μην είναι ποτέ στην ώρα τους με ατέλειωτες ώρες αναμονής στον ήλιο ή στο κρύο για τους επιβάτες, εκατοντάδες συμφοιτητές μας να αποκλείονται από την πόλη της Άρτας μετά τις 20:15, απαρχαιωμένα λεωφορεία που δεν γνωρίζουμε εάν πληρούν τις βασικές προδιάγραφες ασφάλειας βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια μας την ζωή. Τους καλοκαιρινούς μήνες δε, καθώς η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο, η έλλειψη air condition και παράθυρων σε αρκετά λεωφορεία κάνουν τα δρομολόγια να μοιάζουν με αγώνα επιβίωσης. Σε λεωφορεία που κανονικά χωράνε 50 άτομα, επιβιβαζόμαστε 100+ επιβάτες ώστε η εταιρεία να μην έχει «περιττά» έξοδα ενώ εάν έβαζε περισσότερα δρομολόγια θα έκανε την ζωή των επιβατών βιώσιμη.

Κοιτάνε του φοιτητές σαν πελάτες βάζοντας την υγειά μας αλλά και την ζωή μας στο ζύγι των 1.40€. Τους λέμε ξεκάθαρα ότι εάν ψάχνουν για πελάτες, εδώ έχει φοιτητές και επειδή εμείς δεν πάμε και οπού βγει απαιτούμε εδώ και τώρα:

• Σύγχρονες, δωρεάν, ασφαλείς αστικές συγκοινωνίες.

• Να αυξηθούν τα δρομολόγια με βάση τις ανάγκες των φοιτητών.

• Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των αστικών συγκοινωνιών από τον κρατικό προϋπολογισμό».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img