Άρτα: Αυτοδιοικητικά πρόσωπα στο προσκήνιο για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ
Αντίστροφη μέτρηση για τις συντάξεις Μαΐου – Σε δύο δόσεις οι πληρωμές από τον ΕΦΚΑ
Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» με επιδοτήσεις έως 80% - Μέσω λογαριασμών ρεύματος η συμμετοχή
ΔΥΠΑ: Από 20 Απριλίου αιτήσεις για επιδότηση έως 14.220 ευρώ - Ποιους αφορά
Συνάντηση Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ
Μερόπη Τζούφη: «Η κυβέρνηση επιτρέπει κεραίες κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία»

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να συνεχιστεί η συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων στο ίδιο επίπεδο και στη διάρκεια του χειμώνα, επισημαίνοντας ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που στις πρόσφατες πλημμύρες δεν υπήρξαν προβλήματα στην Ήπειρο. Αναφερόμενος σε πρακτικά ζητήματα, σημείωσε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σε εκτεταμένους καθαρισμούς τάφρων, προσθέτοντας ότι εντός των οικισμών οι αντίστοιχοι καθαρισμοί πρέπει να γίνονται από τους Δήμους.
Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει πλέον να συνηθίσουμε με τα ακραία φαινόμενα που είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής, ζητώντας να υπάρχει κατά τόπους ενημέρωση των κατοίκων, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Εξήγησε ακόμη ότι η κήρυξη μιας περιοχής, ενός Δήμου, μιας Περιφερειακής Ενότητας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γίνεται για συγκεκριμένους λόγους και όχι επειδή δεν έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα για τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Γίνεται για να μπορούν να αποκατασταθούν με γρήγορες διαδικασίες οι ζημιές και να θεμελιωθεί το δικαίωμα αποζημιώσεων των πληγέντων.
Στην προετοιμασία που έχει γίνει, αλλά και στα τυχόν προβλήματα που εντοπίζονται αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους ο Συντονιστής Πυροσβεστικής Δ. Κοντογιάννης και οι Διοικητές μονάδων της Πυροσβεστικής Ηπείρου, Ιωαννίνων, 5ης ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, του ΔΕΔΔΗΕ, της Εγνατίας Οδού, της Ιόνιας Οδού, της 8ης Ταξιαρχίας, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Φ. Φίλιος και Εθελοντικών Οργανώσεων.
Αναλυτικές τοποθετήσεις για επιμέρους ζητήματα που αφορούν τις κατολισθήσεις- χιονοπτώσεις έγιναν από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, τον Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων Γιώργο Λώλη, το Δήμαρχο Πωγωνίου Κ. Καψάλη, ενώ τοποθετήθηκαν ή συμμετείχαν στη συνεδρίαση οι Δήμαρχοι Ζαγορίου Γ. Σουκοβέλος, Μετσόβου Κ. Τζαφέας, αντιδήμαρχοι από τους άλλους δήμους της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δ. Μαυρογιώργος απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν, τονίζοντας ότι όλοι θα είναι σε επιφυλακή καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
