Αναρτήθηκε στις:18-06-21 15:26

Ο δολοφόνος δεν ήταν «περιθωριακός»


Τελικά δεν ήταν αλλοδαπός, ούτε ομοφυλόφιλος, ούτε άνεργος. Ήταν ένας άνδρας με καλή δουλειά, λευκός άνδρας κ.λπ. Θα χρησιμοποιήσω τις κουβέντες για την πατριαρχία και τη γυναικοκτονία. Θα πρέπει να καταλάβουμε σε ποια χώρα ζούμε αλλά και γενικότερα σε τι κόσμο ζούμε. Η πατριαρχία έχει αποτύχει από τα υψηλά στρώματα της πολιτικής έως και το τελευταίο σπίτι. Και εκεί που νομίζετε ότι θα πω για τη μητριαρχία, θα αναφέρω τη λέξη ισότητα. Κανένας πιο πάνω από τον άλλο και κλείνω το θέμα εδώ.

Τώρα όσον αφορά τη γυναικοκτονία στη χώρα μας, δυστυχώς είμαστε ολίγο «τζιχαντιστές» όσον αφορά τις γυναίκες. Τις θεωρούμε κτήματά μας και δεν τις αφήνουμε να δημιουργήσουν και να φτάσουν εκεί που μπορούν. Έχουμε γίνει μάρτυρες αρκετών γυναικοκτονιών το τελευταίο διάστημα, πράγμα που θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Με αφορμή το κατάπτυστο σποτ (1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας) για την αναπαραγωγή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, νομίζω ότι έφτασε η ώρα να διαχωρίσουμε πλήρως τις σκοταδιστικές μας πρακτικές από αυτές που φέρνουν το φως και να απομονώσουμε αυτούς που μας κρατούν πίσω από τις εξελίξεις και την ισονομία και ισοπολιτεία. Καμιά γυναικοκτονία δεν πρέπει να εμφανίζεται ως εν βρασμώ ψυχής και θα πρέπει τα ισόβια, να είναι ουσιαστικά ισόβια.

Τέλος, θα πρέπει να γαλουχήσουμε τις επόμενες γενιές με την ισότητα, όχι με την διάκριση λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικότητας ή θρησκευτικής και πολιτικής ταυτότητας.

Ο δολοφόνος είτε το θέλουμε είτε όχι ήταν Έλληνας, ευκατάστατος, «χριστιανός» και ετεροφυλόφιλος.

Προσοχή στα παιδιά μας λοιπόν για να φτάσουμε σε μία κοινωνία άνευ διακρίσεων και με το φως να λάμπει.

Ε.Σ.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ