«Εκρηκτικά Άτομα»: Μια καθηλωτική σύμπραξη Επιστήμης και Τέχνης στην καρδιά της Άρτας
Πρωτοβουλία για ίδρυση Συλλόγου Πασχόντων από Σκλήρυνση κατά Πλάκας – Συνάντηση στις 27 Απριλίου
Πρωτιά της ΕΚΟ στη δημοσίευση Περιβαλλοντικών Δηλώσεων Προϊόντων (EPDs) για τα λιπαντικά της
Ιωάννινα: Οδηγούσε αυτοκίνητο ενώ του είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων την Δευτέρα 20 Απριλίου
«Όραμα Δημιουργίας»: Πόρισμα–καταπέλτης για τον Συνεταιρισμό Αθαμανίου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Θριάμβευσε το 4ο ΓΕΛ Ιωαννίνων στο διαγωνισμό του European School Radio, καθώς κριτές και κοινό ψήφισαν το τραγούδι με τίτλο “Όλοι μαζί πιο δυνατοί” ως το καλύτερο τραγούδι της φετινής χρονιάς στο διαγωνισμό. Να θυμίσουμε ότι για τις τρεις πρώτες θέσεις ξεχώρισαν το τραγούδι του 4ου ΓΕΛ Ιωαννίνων και άλλα δύο τραγούδια από σχολεία της Κύπρου. Επικοινωνήσαμε με το διευθυντή του σχολείου, κ. Χριστάκη Αλέξιο, την υπεύθυνη καθηγήτρια για το θέμα αυτό την κα. Μαρία Μάντζιου, καθώς και τη μαθήτρια Μαρία Γκοντού που ερμηνεύει το τραγούδι. Όλοι αισθάνονται ιδιαιτέρως χαρούμενοι και υπερήφανοι για την εξέλιξη αυτή!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την επιτυχία αυτή αισθάνεται και ο μαθητής Χρήστος Βαλεράς, που συνόδευε τη Μαρία Γκοντού στο τραγούδι με την κιθάρα του. Φυσικά, τα ίδια συναισθήματα έχουν πλημμυρίσει όλη την τοπική σχολική κοινότητα, αφού μαθητές και καθηγητές ενωμένοι μαζί απέδειξαν μέσα από την πρωτοβουλία αυτή της συμμετοχής στο συγκεκριμένο διαγωνισμό ότι το μάθημα μπορεί να είναι αποδοτικό και παραγωγικό κι όχι στείρο. Πώς λοιπόν να μην αισθάνονται πανευτυχείς ξέροντας ότι όχι μόνο άνοιξαν μια νέα οδό στα μαθητικά δρώμενα και στον τρόπο δράσης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά κατέκτησαν και την πρωτιά!
Αναλυτικά, η κα. Μάντζιου δήλωσε στο “Μ” τα εξής: “Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη για το ότι μαθητές του σχολείου μας κατακτούν τελικά και την πρωτιά! Πέρα από τη συμμετοχή που είναι πολύ σημαντική, είναι ζωτικής σημασίας για εμάς οι μαθητές μας να συνεργάζονται και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, όπως συνέβη και εδώ. Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανη που μια μαθήτριά μας έκανε στίχο το να αφήσουμε τη μοναξιά και να συνεργαστούμε όλοι μαζί, μετέφερε ένα κοινωνικό μήνυμα μέσα από το τραγούδι της, το οποίο κέρδισε και εν τέλει την πρώτη θέση. Όλο το σχολείο μας πανηγύρισε πραγματικά την πρωτιά που κατέκτησε”. Η ίδια στέλνει το δικό της μήνυμα προς τους συναδέλφους της λέγοντας ότι πρέπει οι εκπαιδευτικοί να “αφήνουν να ακούγεται η νεολαία, να αφήσουμε το εγώ και να πάμε στο εμείς και ως σχολική κοινότητα, να δίνεται φωνή στα νέα παιδιά μέσα από τέτοιες δράσεις. Οι μαθητές πρέπει να αναδεικνύουν προβληματισμούς που έχουν σχέση με τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Επιπρόσθετα, οι μαθητές μέσα από τέτοιες οδούς όχι μόνο ευαισθητοποιούνται οι ίδιοι αλλά εμπνέουν κι άλλους με τη στάση τους, κάνοντας τον κόσμο μας καλύτερο!”.
Η μαθήτρια Μαρία Γκοντού, που έγραψε τους στίχους και τη μουσική και ερμήνευσε το συγκεκριμένο τραγούδι, δήλωσε στο “Μ” ότι είναι ιδιαιτέρως χαρούμενη με τη νίκη αυτή, δεν το περίμενε καν, απλά για την ίδια το να γράφει στίχους και μουσική είναι κομμάτι της καθημερινότητάς της. “Το να γράφω στίχους είναι σαν να γράφω σε ημερολόγιο” δήλωσε και επεσήμανε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ζητούσε από τη ζωή, το Θεό, το σύμπαν μια ευκαιρία για να εκφράσει την καλλιτεχνική της φύση, μιας που της λείπει το μάθημα της μουσικής που δεν διδάσκεται στο ΓΕΛ, και αυτό πράγματι υλοποιήθηκε, και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία! Επιπρόσθετα, στέλνει το δικό της μήνυμα προς την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετέχει σε τέτοιες δράσεις λαμβάνοντας ανάλογες πρωτοβουλίες, διότι αξίζει τον κόπο! Όλοι εμείς ευχόμαστε στη Μαρία καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στη ζωή της!
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του σχολείου κ. Χριστάκης επεσήμανε ότι “με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση δεχτήκαμε τη νίκη αυτή, αισθανθήκαμε μεγάλη χαρά για την ίδια τη μαθήτρια κατ’ αρχήν, για το σχολείο μας μετά, αλλά και για την πόλη μας, ότι φέραμε μια τέτοια διάκριση στην πόλη μας. Το μήνυμά μου είναι ότι κανείς δεν πρέπει να μένει στην απομόνωση, στο περιθώριο, κανείς δεν πρέπει να εκφοβίζεται, αλλά όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται, όπως όσα νιώθουμε τώρα μέσα στην πανδημία. Επιπλέον, προτρέπω και τα άλλα σχολεία να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις διότι είναι μια ευχάριστη εμπειρία, οι μαθητές περνούν το δικό τους μήνυμα και το μάθημα δεν είναι στείρο. Όλοι οι διαγωνισμοί που τρέχουν σε όλα τα επίπεδα, στο αθλητικό, καλλιτεχνικό, μαθησιακό, δίνουν μια άλλη διάσταση στο ρόλο του σχολείου, παρέχοντας ευκαιρίες, αναδεικνύοντας ταλέντα και μεταφέροντας κοινωνικά μηνύματα για έναν κόσμο και ένα σχολείο καλύτερο”.
