Αναρτήθηκε στις:30-06-22 20:05

Εκθέσεις φωτογραφίας στο «Κύτταρο Τέχνης Τζουμέρκων»


Το Σωματείο Κύτταρο Τέχνης Τζουμέρκων, όπως είναι γνωστό, είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικό, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 και έχει έδρα το Βουργαρέλι Άρτας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Μέσα από τις δραστηριότητές του, όπως εκδηλώσεις για τα παιδιά, πεζοπορίες, συναυλίες, εκθέσεις το Σωματείο εστιάζει στην τέχνη, τη νεολαία, το περιβάλλον, την κοινωνική προσφορά, με γνώμονα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση. Επίσης, με πρωτοβουλία του, εκδίδει το περιοδικό ΚΥΤΤΑΡΟ με θέματα που αφορούν στα Τζουμέρκα (ντοπιολαλιά, παλιές συνταγές, μοναστήρια κλπ.). Χάρη στις δραστηριότητες αυτές το Κύτταρο Τέχνης Τζουμέρκων έχει γίνει ευρύτερα γνωστό και δημοφιλές στο πανελλήνιο.

Στο νέο του χώρο, στο κέντρο του Βουργαρελίου, φιλοξενούνται εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, φωτογραφίες αγιογραφιών, δανειστική βιβλιοθήκη κ.α. Ο καινούριος αυτός χώρος δένει αρμονικά την παράδοση του τόπου με τη σύγχρονη εποχή. Εκεί βρίσκεται ο νερόμυλος με τη νεροτριβή, δύο κατασκευές φιλοσοφημένες από τους προγόνους, με υλικά από την ίδια τη φύση που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη, αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι όλα αυτά μαζί αποτελούν ένα μέρος της ιστορίας των Τζουμέρκων.

Σημαντική για το Σωματείο είναι και η δημιουργία του Ιαματικού Δάσους (πεζοπορία στο ρέμα λεπτοκαρυάς - νεραϊδογέφυρο). Η πεζοπορία αυτή φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στη φύση, μετατρέποντας τις αισθήσεις σ΄ ένα ιαματικό δασικό λουτρό. Περπάτημα διαλογισμού, αυτογνωσίας, στοχασμού, κάτι καινούργιο για την περιοχή των Τζουμέρκων.

Μέσα σε όλα αυτά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η μουσική, μουσικές βραδιές που το Κύτταρο Τέχνης να διοργανώνει κάθε χρόνο, εστιάζοντας στους νέους μουσικούς του τόπου, οι οποίοι ταξιδεύουν το κοινό στην Ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική, με κλαρίνο, ούτι, βιολί, ντέφι.

Το Σωματείο θα χαρεί πολύ να σας δει από κοντά και να σας ξεναγήσει στις ομορφιές των Τζουμέρκων!



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img