Αναρτήθηκε στις:29-06-21 20:49

Δύο μονόπρακτα του Αντόν Τσέχωφ


Η θεατρική ομάδα του Εργαστηρίου του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Ο Σκουφάς» θα παρουσιάσει στο θερινό σινεμά «ΟΡΦΕΑΣ» το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 δυο μονόπρακτα του Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχωφ με τίτλους «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» και «Ο Γάμος».

Οι Βλαβερές συνέπειες του καπνού: Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού, ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο, ένας κωμικοτραγικός μονόλογος με κεντρικό ήρωα τον Ιβάν Ιβάνοβιτς Νιούχιν, που καλείται να κάνει μια διάλεξη κατά του καπνίσματος.

Κάτι που αφορά πολύ κόσμο αλλά ίσως όχι τον ίδιο.

Το κοινό γίνεται ο μοναδικός του φίλος που μπορεί να ανοίξει την καρδιά του και να εκμυστηρευτεί μυστικά, να φανερώσει αληθινά συναισθήματα να αισθανθεί για πρώτη φορά ο εαυτός του.

Το θεατρικό έργο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1886 και παίχτηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά τι 1830 στην αίθουσα του Ωδείου Αθηνών. Στον ρόλο του Ιβάν Ιβάνοβιτς Νιούχιν ο Φώτης Παπαφώτης.

Ο Γάμος: Ο Γάμος είναι μια θεατρική μονόπρακτη κωμωδία γραμμένη το 1889.

Σ' αυτό το έργο - και με αφορμή μια δεξίωση την επόμενη μέρα απο τον γάμο δύο νέων- Ο Αντόν Τσέχωφ με ένα εύθυμο και ανάλαφρο τρόπο σατυρίζει τον μέσο Ρώσο και την δίψα του για αξιώματα.

Μαμή: Φωτεινή Τσαδήμα. Υπάλληλος Τηλεγραφείου: Φώτης Παπαφώτης. Κουμπάρος: Μαρία Ράπτη. Πατέρας Νύφης: Παντελής Σίωζος. Μητέρα Νύφης: Χρυσάνθη Γαλάνη. Νύφη: Γεωργία Φωτακοπούλου. Γαμπρός: Γιώργος Παπαβασιλείου. Στρατηγός: Εύη Ματσούκα. Έλληνας Ζαχαροπλάστης: Βάσω Καραβασίλη. Υπάλληλος στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις: Έλλη Μάνθα. Ναύτης: Δημήτρης Μόσχος. Υπηρέτης: Αλεξάνδρα Δήμου.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Έλλη Μάνθα. Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές. Σκηνικά - Κοστούμια - Μακιγιάζ: Η ομάδα. Δημιουργία καπέλων: Ειρήνη Νάκου. Ακορντεόν: Μαρία Ράπτη. Φωτογραφία αφίσας: Παντελής Σιώζος. Βίντεο - Φωτογραφία: Γιώργος Σταύρου και Στεργιανή Βερνιώτου. Υποβολέας: Θεοδώρα Σιώρου. Επιμέλεια φωτισμού: Γιώργος Νικολακόπουλος «G Sounds & Lights». Υπεύθυνη Θεατρικού Εργαστηρίου: Ειρήνη Νάκου Χορηγοί επικοινωνίας: ART TV και Orange Radio 96 FM. Η παράσταση είναι συνδιοργάνωση με το Δήμο Αρταίων και την ΑΔΑΕ ΟΤΑ. Ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά την Φ.O.A. ΦΩTOΓPAΦIKH OMAΔA art.A's

Ημερομηνίες Παράστασης: 3 και 4 Ιουλίου. Ώρα παράστασης: 9:00 μ.μ. Διάρκεια: 75’ με 10’ διάλειμμα. Στο Σινεμά «ΟΡΦΕΑΣ». Οικονομική ενίσχυση 4 ευρώ. Η προπώληση γίνεται στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου από Τρίτη 30 Ιουνίου έως Παρασκευή 2 Ιουλίου απογευματινές ώρες 7:30 μ.μ- 9:30 μ.μ.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ