Αναρτήθηκε στις:24-10-17 13:52

Ο Καραγκιόζης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας επιδιώκοντας να στηρίξει την Λαογραφία, την Παράδοση και την Πολιτιστική μας Κληρονομιά, όπως αυτή μεταλαμπαδεύεται και εκφράζεται μέσα από την Λαϊκή Τέχνη του Θεάτρου Σκιών, σας προσκαλεί να γνωρίσετε την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Καραγκιόζη μέσα από την φιλική συμμετοχή του δικού μας τοπικού και γνωστού με συνεργασίες σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό Καραγκιοζοπαίχτη Γιώργου Ηπειρώτη που θα μας ταξιδέψει με τις Φιγούρες του στον εκπληκτικό κόσμο του Μπερντέ του που τελεί υπό την Αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραγκιόζη με έδρα το Δ. Ζηρού.

Ο Γιώργος Ηπειρώτης θα μας παρουσιάζει καθημερινά από την Δευτέρα 6 Noεμβρίου 2017 μέχρι και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 τρείς (3) πρωινές Διδακτικές, Παιδαγωγικές και Χωρίς Ύβρεις Παραστάσεις Καραγκιόζη με παράλληλη αναφορά της Ιστορίας του Καραγκιόζη μέσα από μια Σύντομη αλλά Κατατοπιστική και Αφομοιώσιμη Προφορική Αναφορά με Παρουσίαση των Αρχικών Φιγούρων της Τέχνης των πρώτων χρόνων. Έτσι που τα παιδιά και οι συνοδοί τους να εντρυφήσουν και να αγαπήσουν τον Σημαντικό για την Παράδοση και την Ιστορία της Ελλάδας μας… Καραγκιόζη!

Με την Ευγενική Υποστήριξη των:

1. Δήμος Αρταίων και Α.Δ.Α.Ε. Ο.Τ.Α για την παραχώρηση της Πολιτιστικής Αίθουσας «ΔΙΩΝΗ» του Δήμου Αρταίων.

2. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Άρτας, ιδιαίτερα του Διευθυντή κ Λεωνίδα Γκόρου. Τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Έτσι σας περιμένουμε να δηλώσετε συμμετοχή ως και ΠΕΜΠΤΗ 2 Νοεμβρίου Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Παπαχρήστου Ελένη Κινητό: 6937119893

1η Παράσταση

08:40 Προσέλευση Μαθητών στην Αίθουσα Διώνη.

08:45 Χαιρετισμός Μαθητών και Διδασκόντων. - Ανάπτυξη της Ιστορίας του Καραγκιόζη μας.

08:55 Έναρξη Παράστασης «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΨΕΥΤΗΣ».

09:45 Λήξη Παράστασης και αποχώρηση μαθητών.2η Παράσταση

10:00 Προσέλευση Μαθητών στην Αίθουσα Διώνη.

10:05 Χαιρετισμός Μαθητών και Διδασκόντων. - Ανάπτυξη της Ιστορίας του Καραγκιόζη μας.

10:15 Έναρξη Παράστασης «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΨΕΥΤΗΣ»

11:05 Λήξη Παράστασης και αποχώρηση μαθητών.


3η Παράσταση

11:25 Προσέλευση Μαθητών στην Αίθουσα Διώνη.

11:30 Χαιρετισμός Μαθητών και Διδασκόντων. - Ανάπτυξη της Ιστορίας του Καραγκιόζη μας.

11:40 Έναρξη Παράστασης «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΨΕΥΤΗΣ».

12:30 Λήξη Παράστασης και αποχώρηση μαθητών.

Το τίμημα για την στήριξη σας και συμμετοχή σας σε αυτή μας την διοργάνωση θα είναι τρία (3)€ το κάθε παιδάκι, το οποίο θα καταβάλλεται από τον Επικεφαλή Εκπαιδευτικό κατά την είσοδο του σχολείου στο χώρο διεξαγωγής της Παράστασης, συνοδεία απλής έγγραφης κατάστασης του αριθμού συμμετοχών των τάξεων με μερικό ποσό ανά τάξη και τέλος του συνολικού ποσού.

Τα έσοδα που θα συγκεντρώσουμε από την διοργάνωση μας αυτή θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την αναβάθμιση των υποδομών και την κάλυψη των διαφόρων αναγκών του Σχολείου μας όπως και για την ενίσχυση του Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α ΑΓΚΑΛΙΑ του Δήμου Αρταίων.

Ελπίζουμε πως η Συμμετοχή σας θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας σε αυτή την διοργάνωση αφενός για να στηρίξετε την Παράδοση και την Λαογραφία της Ελλάδας που ως Έλληνες πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή και αφετέρου για να ενισχύσετε το Έργο του Συλλόγου μας αλλά και του Συλλόγου ΑΓΚΑΛΙΑ, με την Δέσμευση και Υπόσχεσή μας να στηρίξουμε με τη σειρά μας και εμείς τον Δικό σας Σύλλογό σε κάθε διοργάνωση σας ενισχύοντας έτσι και το δικό σας Έργο και Ανάγκες.

Εξάλλου είναι πλέον βέβαιο πως η Αλληλεγγύη στις μέρες μας είναι το ισχυρότερο όπλο, για να αντέξουμε και να συνεχίσουμε παρά τις δυσκολίες που όλοι μας αντιμετωπίζουμε.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ