Αναρτήθηκε στις:24-06-17 14:00

Η μοίρα ενός φτωχού και άσημου συνανθρώπου


Του Δημήτρη Λαμπράκη *

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν. περί όπλων απαγορεύονται οι άσκοποι πυροβολισμοί και ο υπαίτιος της πράξης τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστο 3 μηνών. Λίαν αυστηρή ποινή φυλάκισης 40 μηνών επιβλήθηκε από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον 23χρονο αθίγγανο, ο οποίος πυροβολούσε άσκοπα στο Μενίδι Aττικής την προηγούμενη εβδομάδα ενώ τον περασμένο μήνα συνολική ποινή 26 μηνών είχε επιβάλλει το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πιστολέρο - που όλοι είδαμε στην τηλεόραση - του Εφετείου Αθηνών ο οποίος μάλιστα κατηγορήθηκε και καταδικάσθηκε και για άσκοπους πυροβολισμούς και για παράνομη οπλοκατοχή και για παράνομη οπλοφορία και για απείθεια.

Εάν μία από τις πολλές σφαίρες του πιστολέρο εξοστρακιζόταν στην μαρμάρινη οροφή του Εφετείου θα είχαμε θύματα όπως θύματα μπορούμε να έχουμε σε κάθε γάμο, γιορτή, γλέντι που ο Έλληνας χρησιμοποιεί το ραβδόκανο ή λειόκανο πυροβόλο όπλο του.

Μόλις το Πάσχα που μας πέρασε παρόμοιο περιστατικό συνέβηκε και καταγγέλθηκε στον ορεινό όγκο της Αρτας με την υπόθεση να διερευνάται. «Μία τέτοια στραβή μία φορά θα σου καθίσει» όπως πολύ σωστά υποστηρίχθηκε. Η Δικαιοσύνη πρέπει κάθε φορά να αποφασίζει ανεπηρέαστη και μόνον αντάμα με την αδερφή της, «την επιείκεια» χωρίς να ζυγιάζει διαφορετικά τον φτωχό, τον διαφορετικό, τον άσημο συνάνθρωπο.

* Ο Δημήτρης Λαμπράκης είναι δικηγόρος




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img