Αναρτήθηκε στις:10-08-26 13:01

Πολύκαρπος Χαλκίδης: «Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους του τουρισμού»


Στα ζητήματα που απασχολούν τον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά και στις δυνατότητες της Πρέβεζας ως τουριστικού προορισμού, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Νομού Πρέβεζας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.), Πολύκαρπος Χαλκίδης, μιλώντας την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 στην εκπομπή «Morning Point» του MEGANEWS, με παρουσιαστές τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τη Μαρία Αστερίου.

Σε ζωντανή σύνδεση από την Καστροσυκιά, ο κ. Χαλκίδης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πρέβεζας, επισημαίνοντας την εύκολη οδική πρόσβαση και τις οικονομικές επιλογές που προσφέρει στους επισκέπτες. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη δυνατότητα δωρεάν χρήσης ομπρέλας και ξαπλώστρας σε οργανωμένες παραλίες με ελάχιστη κατανάλωση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο αυξημένο κόστος των καυσίμων και των διοδίων, το οποίο, όπως επισημάνθηκε, επιβαρύνει σημαντικά τον οδικό τουρισμό και επηρεάζει το συνολικό κόστος των μετακινήσεων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος, με τον κ. Χαλκίδη να αναφέρεται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις και να ζητά μεγαλύτερη προστασία και ουσιαστική στήριξη των νόμιμων τουριστικών επιχειρήσεων από την Πολιτεία.

Στην ίδια τηλεοπτική συζήτηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Λέσβου Γιώργος Μάλλης και ο Πρόεδρος Πρατηριούχων Καυσίμων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις τιμές των καυσίμων και στους παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό κόστος για τους καταναλωτές.

Η παρουσία του εκπροσώπου της Π.Ο.Ξ. έδωσε παράλληλα τη δυνατότητα να προβληθεί η Πρέβεζα σε πανελλαδικό επίπεδο και να αναδειχθούν ζητήματα που επηρεάζουν την τουριστική αγορά και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του κλάδου.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ