Αναρτήθηκε στις:30-05-20 15:28

Στο πλευρό των καθαριστριών ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας


Στο πλευρό των καθαριστριών του Νοσοκομείου Άρτας στέκεται, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Με τις προσπάθειες πέντε σχεδόν χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κρατήσαμε όρθιο το εθνικό σύστημα υγείας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία έβαλε στόχο τα νοσοκομεία και προσπαθεί με όλους τους τρόπους να τα απαξιώσει και όλες τις υπηρεσίες τους να τις περάσει στον ιδιωτικό τομέα σε χρέωση βέβαια του δημοσίου.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι εργολάβοι καθαριότητας στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγεία αποτέλεσαν παρελθόν, αφού υπογράφηκαν ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων που αναλαμβάνουν την καθαριότητα. Η πρόσληψη με σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας πραγματοποιήθηκε με την έγκριση, τις διαδικασίες και τα κριτήρια που προβλέπει ο ΑΣΕΠ.

Οι εργαζόμενοι που εργάστηκαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είχαν πλέον την πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και το εργασιακό καθεστώς που προβλέπει η νομοθεσία.

Αποτελεί πάγια θέση και πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ η αντικατάσταση των εργολάβων και η σύναψη συμβάσεων εργασίας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη κλπ., καθώς και η πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων σε αυτές τις θέσεις.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι καθαρίστριες έδωσαν στην πρώτη γραμμή τον δύσκολο αγώνα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και εκτός από τα υποκριτικά χειροκροτήματα ορισμένων απαιτείται η έμπρακτη ένδειξη του σεβασμού μας, της στήριξης και της αλληλεγγύης μας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας στέκεται στο πλευρό των καθαριστριών που απολύονται από το Νοσοκομείο Άρτας. Καταγγέλλουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση του νοσοκομείου Άρτας για την υλοποίηση των επικίνδυνων σχεδιασμών της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία και δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας με όσους με την ψήφο τους διευκόλυναν αυτούς τους σχεδιασμούς.

Θεωρούμε τέλος ότι οι δηλώσεις του τοπικού βουλευτή της ΝΔ είναι υποκριτικοί, δεδομένου ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ακόμη και εν μέσω πανδημίας απολύει εργαζόμενους στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας για χάρη ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ είναι ο ίδιος που συμμετέχει στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ψήφιζε το προηγούμενο διάστημα την κατάργηση των ατομικών συμβάσεων στους τομείς αυτούς.

Από την πλευρά μας συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα ισχυρό σύστημα υγείας στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, έχοντας αποδείξει στην πράξη μέχρι σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες πολιτικές την περίοδο 2015-2019 αλλά και με συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, νοιάζεται πραγματικά για τη στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και τους εργαζόμενους σε αυτό».




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img