Αναρτήθηκε στις:18-06-24 18:50

Με την ομιλία του Π. Σουκάκου η επίσημη έναρξη του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρθροσκοπικής Χειρουργικής και Αθλητικών Κακώσεων


Πάνω από 120 ομιλητές από όλη την Ελλάδα, και το εξωτερικό αναμένεται να συμμετάσχουν στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργανώνει στα Γιάννενα στο ξενοδοχείο Du Lac, η Ελληνική Εταιρεία Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων «Γεώργιος Νούλης».

Στο τριήμερο συνέδριο που διεξάγεται από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου θα αναλυθούν όλα τα νέα δεδομένα και θα καλυφθεί όλο το φάσμα της αρθροσκοπικής χειρουργικής, της χειρουργικής του γόνατος και των αθλητικών κακώσεων. Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί με την ομιλία του Καθηγητή Παναγιώτη Σουκάκου την Πέμπτη το βράδυ (20/6), με θέμα τις «μελλοντικές προοπτικές της εκπαίδευσης στην Ορθοπαιδική».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αρθροσκόπησης κ. Βασίλειος Χουλιάρας, στην διάρκεια του συνεδρίου θα αναπτυχθούν οι σύγχρονες τάσεις και οι πιο νέες τεχνικές, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά θα δοθεί το βήμα στους ειδικευόμενους γιατρούς, έτσι ώστε να ακουστεί και η νέα γενιά. Το συνέδριο που αναμένεται να έχει πάνω από 400 συνέδρους απευθύνεται σε Ορθοπαιδικούς, Φυσίατρους, Φυσιοθεραπευτές όπως επίσης και σε φοιτητές.

Ο κ. Χουλιάρας στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα πλαίσια του συνεδρίου αναφέρθηκε στις εργασίες που ξεκινούν αύριο Τετάρτη στο Εργαστήριο Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου θα γίνει άσκηση σε πτωματικά παρασκευάσματα στην αρθροσκόπηση του ώμου. Το θεωρητικό κομμάτι ξεκινά την Πέμπτη, στις 20.30, στο συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείου Du Lac και θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο 22 Ιουνίου.

«Η Εταιρεία μας φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια παρουσίας της και είναι ευτυχές το γεγονός ότι το 10ο συνέδριο μας διεξάγεται στα Ιωάννινα, τον τόπο καταγωγής του Γεωργίου Νούλη. Ο Γεώργιος Νούλης, απόφοιτος της Ζωσιμαίας σχολής των Ιωαννίνων περιέγραψε πρώτος ένα διαγνωστικό τεστ που καθιερώθηκε στην παγκόσμια βιβλιογραφία ως Lachman τεστ, και χρησιμοποιείται ευρέως στην διάγνωση της ρήξης του προσθίου χιαστού. Κατόπιν των προσπαθειών του Καθ. Σουκάκου, Καθ. Γεωργούλη αλλά και του Hans Paessler και φυσικά και της Κυρίας Μάρθας Παπαδοπούλου αυτό έγινε γνωστό και στην παγκόσμια Ορθοπαιδική κοινότητα και σήμερα μιλάμε για το Lachman-Noulis test. Στα πλαίσια λοιπόν του συνεδρίου θα υπάρξει μία ομιλία για την ζωή και το έργο του Γεωργίου Νούλη, ενώ και η εναρκτήρια ομιλία που θα δοθεί από τον Ομότιμο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Σουκάκο, θα έχει ως θέμα τις μελλοντικές προοπτικές της Ορθοπαιδικής εκπαίδευσης, παίρνοντας ως παράδειγμα την υποτροφία Γεώργιος Νούλης που ξεκίνησε από εδώ, από την Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων και εδώ και χρόνια δίδεται από την Εταιρεία μας. Επιπλέον ο Καθ. Παναγιώτης Σουκάκος θα ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος της Εταιρείας μας για την μακροχρόνια προσφορά του στην Ορθοπαιδική εκπαίδευση και ειδικότερα για την υποτροφία Γεώργιος Νούλης», υπογράμμισε ο κ. Χουλιάρας.

Ποια είναι και τι κάνει η Εταιρεία Αρθροσκόπησης


Η Εταιρεία, όπως επεσήμανε ο κ. Χουλιάρας διοργανώνει ανά διετία το Πανελλήνιο Συνέδριο της, διοργανώνει σε ετήσια πλέον βάση ασκήσεις σε πτωματικά παρασκευάσματα που είναι ότι πιο σύγχρονο στην εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των Ιατρών και μάλιστα αυτή είναι η δεύτερη φορά που φιλοξενείται στα Ιωάννινα ένα παρόμοιο workshop.

Παράλληλα διοργανώνει ταξιδιωτικές υποτροφίες στις οποίες νέοι Ιατροί ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα και γνωρίζουν από κοντά διακεκριμένους Ορθοπαιδικούς και συμμετέχουν σε χειρουργεία. Τα τελευταία τρία χρόνια ξεκίνησε και η Ελληνο-Τουρκική Ταξιδιωτική Υποτροφία στην οποία Έλληνες γιατροί επισκέπτονται Νοσοκομεία της Τουρκίας και Τούρκοι γιατροί επισκέπτονται Νοσοκομεία και κλινικές της Ελλάδας.

Η Εταιρεία διαχειρίζεται την υποτροφία «Γεώργιος Νούλης» κατά την οποία ένας νέος γιατρός μετεκπαιδεύεται στο αντικείμενο της αρθροσκοπικής χειρουργικής στην ATOS Klinik στην Χαϊδελβέργη. Από φέτος έχουν 2 νέες υποτροφίες σε κέντρα της Ελλάδας. Τα τελευταία 2 χρόνια πραγματοποιούνται διαδικτυακά μαθήματα – webinars με πολύ μεγάλη συμμετοχή και τέλος από την προηγούμενη χρονιά εγκαινιάστηκαν και τα εντατικά Θεωρητικά Σεμινάρια Αρθροσκόπησης.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img