Αναρτήθηκε στις:28-11-25 15:40

4ο Arta City Trail την Κυριακή 30 Νοεμβρίου


Ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας, ο Δήμος Αρταίων και υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ προκηρύσσουν τον 4ο Arta City Trail, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025, με δύο διαδρομές: 22 χλμ. και 6 χλμ., εκκινώντας και τερματίζοντας στα γραφεία του Συλλόγου στο πρώην ΧΑΔΑ, στο λόφο Περάνθης.

Η μεγαλύτερη διαδρομή των 22 χλμ. ξεκινά από τα γραφεία του Συλλόγου και ακολουθεί δασικούς δρόμους και μονοπάτια, περνά από το ύψος των Τεχνικών Σχολείων, τη γύρω περιοχή του νοσοκομείου, το μονοπάτι με τα πολυβολεία, τον λόφο Περάνθης με θέα τον κάμπο της Άρτας και τον Αμβρακικό, καθώς και ιστορικά σημεία όπως παλιό καρόδρομο και οχυρό σε σχήμα αστεριού της εποχής των Ενετών, πριν επιστρέψει στον τερματισμό. Η θετική υψομετρική διαφορά φτάνει τα 630 μ.

Η διαδρομή των 6 χλμ. κινείται επίσης σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους γύρω από τον λόφο Περάνθης, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τα γραφεία του Συλλόγου, περνώντας από τον Προφήτη Ηλία, τα πολυβολεία και την αντιπυρική ζώνη, με θέα στον κάμπο της Άρτας και τον Αμβρακικό.

Ώρες εκκίνησης: 10:00 για τα 22 χλμ., 11:00 για τα 6 χλμ.

Χρονικό όριο τερματισμού: 240 λεπτά για τα 22 χλμ., 120 λεπτά για τα 6 χλμ.

Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μια διαδρομή που συνδυάζει φυσικό περιβάλλον, ιστορικά σημεία και εντυπωσιακή θέα, με πλήρη υποστήριξη και σταθμούς τροφοδοσίας κατά μήκος της διαδρομής.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Η Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025, από τις 09:30 έως τις 14:30, θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία οχημάτων στις εξής οδούς, λόγω της διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης «4ο Arta City Trail»:

• Ανώνυμη δημοτική οδός Λόφου Περάνθης (Γερμανικό Πυροβολείο) – Λιμίνης

• Δημοτική οδός Πατριάρχου Αθηναγόρα από ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Άρτας έως θέση ΧΑΔΑ

• Ανώνυμη δημοτική οδός Λόφου Περάνθης από τη συμβολή με οδό Πατριάρχου Αθηναγόρα έως τη συμβολή με οδό Ιπποκράτους

Η εκτροπή της κυκλοφορίας θα γίνεται μέσω των οδών Ιπποκράτους, Βελουχιώτη, Γεννηματά και της Ε.Ο. Αντιρρίου – Άρτας. Στην οδό Ιπποκράτους η κυκλοφορία θα διακόπτεται μόνο για το χρόνο που απαιτείται ώστε οι συμμετέχοντες να τη διασχίσουν κάθετα, σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Η ρύθμιση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων θα γίνεται από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ενώ εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ