14.30- 14.35 | Θεματική εισαγωγή: Δρ. Μαρία Λινού, Πρόεδρος της ΕΚΕ.
14.35- 14.45 | Χαιρετισμός: Δρ. Νικόλαος Παπαϊωάννου, Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.
- 14.45- 15.00 | «Αναδυόμενοι κίνδυνοι και νέες τεχνολογίες επεξεργασίας κρέατος» | Δρ. Ευάγγελος Κ. Οικονόμου, Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζ.Π. και Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, boikonom@vet.auth.gr.
- 15.00- 15.15 | «Το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού κρέατος-Ευκαιρίες και απειλές» | Νίκος Κασσαλιάς, Κτηνίατρος Μικροβιολόγος, nick.kasalias@gmail.com.
- 15.15- 15.30 | «Themeatdebate: Ας συζητήσουμε για το κρέας και τη Δημόσια Υγεία» | Χρυσούλα Βόιδαρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, xvoidarou@uoi.gr.
- 15.30- 15.45 | «Καινοτόμα κτηνοτροφικά συστήματα για το μετασχηματισμό και την ιχνηλασιμότητα του Ελληνικού κρέατος» | Γιάννης Σκούφος, Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, jskoufos@uoi.gr.