Αναρτήθηκε στις:20-06-24 16:28

Καρδιολογία: Γνωρίζοντας το παρόν και κοιτάζοντας στο μέλλον


Της Χριστίνας ΜπίζαΕπιστημονικό Συνέδριο Καρδιολογίας με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Ιουνίου στην Άρτα στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό», αλλά και στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς» την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, η οποία ήταν ανοιχτή για το κοινό όπου και τιμήθηκαν εξέχουσες επιστημονικές προσωπικότητες της Άρτας.

Θέμα του Συνεδρίου ήταν: «Καρδιολογία. Γνωρίζοντας το παρόν και κοιτάζοντας στο μέλλον. Ο ρόλος της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία».

Αξιόλογοι ομιλητές πλαισίωσαν την εκδήλωση. «Η όλη διοργάνωση πρόκειται να συμβάλει στην αποκέντρωση όλων των υπηρεσιών ακόμα και των ιατρικών ξαναδίνοντας έτσι ζωή και ενέργεια στην Ελληνική περιφέρεια» όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Λάμπρος Μιχάλης, Καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στις 3:30 το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουνίου.

Σημαντικοί επιστήμονες μίλησαν για τις εξελίξεις στην καρδιολογία και για το πως η τεχνολογία και η καινοτομία βρίσκεται στην υπηρεσία του καρδιαγγειακού ασθενή.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την Β’ Καρδιολογική Κλινική ΠΓΝ Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Άρτας, τον Ιατρικό Σύλλογος Άρτας και την Ακαδημαϊκή Εταιρεία Άρτας.

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Δήμου Αρταίων. Αποκλειστικός χορηγός του συνεδρίου ήταν η εταιρεία UNI-PHARMA του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.

Με απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας τιμήθηκαν στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς» το βράδυ της Παρασκευής, στα πλαίσια του Συνεδρίου, εξέχουσες προσωπικότητες, που προσέφεραν πολλά στο χώρο της υγείας στην Άρτα και οι οποίοι δεν είναι στη ζωή.

Την ανακοίνωση των βραβευθέντων έκανε, εμφανώς συγκινημένος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας κ. Χαρμπής. Τιμήθηκε ο φαρμακοποιός Λέων Τσέτης καθώς και οι καρδιολόγοι Κώστας Μιχάλης, Γιώργος Νύχτης, Κώστας Χουλιάρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απένειμε αναμνηστική πλακέτα και η Άννα Μπατιστάτου, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Λάμπρος Μιχάλης η Ιούλια Τσέτη ανέλαβε να πληρώσει όλα τα έξοδα της διοργάνωσης αφού η φαρμακοβιομηχανία UNI- PHRMA είναι αποκλειστικός χορηγός του επιστημονικού συνεδρίου καρδιολογίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Άρτα.

Η κ. Ιουλία Τσέτη Πρόεδρος & CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη. Παραλαμβάνοντας την αναμνηστική πλακέτα τιμής για τον πατέρας της Κλέωνα Τσέτη, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που παίρνω αυτό το Βραβείο στη Μνήμη του πατέρας μου. Είμαι πολύ υπερήφανη που ο Νομός Άρτας και η Άρτα προχώρησε τόσο πολύ στα γράμματα, στην Επιστήμη και στην Τέχνη. Είμαι περήφανη που συνεχίζουμε το έργο των πατεράδων και των μανάδων μας. Εμείς συνεχίζουμε από το δικό μας μετερίζι αλλά όλοι υπηρετούμε τις βιοεπιστήμες. Χωρίς Ιατρική δεν υπάρχει Φαρμακευτική και η Φαρμακευτική το αντίθετο. Αυτά συνδέονται και θα συνδέονται για πάντα. Σήμερα το ζητούμενο είναι η ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας και στην πρόληψη και στη θεραπεία. Αυτό εμείς θεωρούμε χρέος μας και το διακονούμε με κάθε ευαισθησία κάθε ηθική.

»Στον όμιλο μας ο πατέρας μας άφησε 150 εργαζόμενους, τώρα πλησιάζουμε τους 720 – 730. Είμαστε πάνω από 70 χώρες που εξάγουμε με τα δικά μας εμπορικά σήματα. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους μας, γι' αυτό και παίρνουμε συνεχείς διακρίσεις για το προσωπικό.

»Δεν ξεχνάμε που καθιερώθηκαν οι γονείς μας, που έδωσαν τις πρώτες επαγγελματικές μάχες για την σταδιοδρομία τους. Δεν ξεχνάμε τους συμμαθητές μας, τις συμμαθήτριες μας, που βλέπουμε, είναι αρκετοί σήμερα εδώ, τους φίλους μας. Προχωράμε όλοι μαζί και σαν κοινωνία πρέπει να πάμε όλοι μαζί.

»Γι' αυτό είμαι και εγώ σήμερα η ίδια, παρά το πρόγραμμά μου που ήταν ιδιαίτερα βαρύ». Και κατέληξε λέγοντας: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνατε. Με τις προσωπικότητες που έχουμε εδώ θα έχει επιτυχία και το συνέδριο αυτό. Στα συνέδρια σας να μην ξεχνάτε την Άρτα μας να γίνονται πολλά εδώ, για το καλό του τόπου μας».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img