Αναρτήθηκε στις:24-05-24 16:47

Επιμένει η κυβέρνηση στο φωτοβολταϊκό πάρκο της ΤΕΡΝΑ, στη λίμνη Πουρναρίου!


Παρά το καθολικό λαϊκό ΟΧΙ στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, στη λίμνη Πουρναρίου, η κυβέρνηση επιμένει. Βάζει τα συμφέροντα, τα κέρδη της ενδιαφερόμενης εταιρίας, της ΤΕΡΝΑ, πάνω από τη διατήρηση του φυσικού κάλους της περιοχής!

Δεν παίρνει υπ' όψιν της ούτε τα στοιχεία της επιτροπής περιβάλλοντος περιφέρειας Ηπείρου, που στην αρνητική γνωμοδότηση αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η κάλυψη ενός µεγάλου µέρους της λίµνης από το φωτοβολταϊκό πάρκο θα δηµιουργήσει πρόβληµα στον βυθό µε τις εκατοντάδες τσιµεντένιες ή µεταλλικές βάσεις καθώς και τις αγκυρώσεις αυτών οι οποίες δύναται να προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις στους ενθικούς οργανισμούς και στα ενδιαιτήματα των υδρόβιων οργανισμών τόσο στο βυθό όσο και στην παρόχθια ζώνη».

Κι ακόμα ότι: «Με την δημιουργία του εκτιμάται ότι θα επηρεασθεί σε μεγάλο βαθμό το μικροκλίμα της περιοχής τόσο εντός της λίµνης όσο και εκτός αυτής, σε ότι αφορά την ημερήσια διακύμανση της θερμοκρασίας, την εκτιμώμενη αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων, την εκτιμώμενη αύξηση των ποσοστών της υγρασίας στην περιοχή της λίμνης από τη μείωση της εξατμισοδιαπνοής που θα προκύψει από την κάλυψη μεγάλου μέρους της επιφάνειας, ενώ είναι πιθανή η εναλλαγή και διαφοροποίηση των εποχών στην ευρύτερη περιοχή».

Πρέπει όμως να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι ο λαός έχει τον τελευταίο λόγο.

Πρέπει να γνωρίζει ότι το ΟΧΙ στην καταστροφή της λίμνης Πουρναρίου, που έχει χαρακτηριστεί ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Βασίλης Ζιώβαςimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img