Αναρτήθηκε στις:23-05-24 16:47

Χρυσά κέρδη για τους μεγαλοξενοδόχους, «ποινικές ρήτρες» για τους εργαζόμενους!


Με τους μεγαλοξενοδόχους και τους ομίλους του τουρισμού να τρίβουν τα χέρια τους για άλλη μια «χρυσή σεζόν», δεν άργησαν και φέτος να εμφανιστούν τα κρούσματα της πιο άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων, που μόνο μεμονωμένα δεν είναι.

Συγκεκριμένα: Στην Κρήτη για παράδειγμα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι καλούνται να υπογράψουν για μια ακόμα χρονιά «ποινική ρήτρα», σε περίπτωση αποχώρησης από την εργασία τους.

Καλούνται δηλαδή να δεσμευτούν ότι θα αντέξουν συνθήκες γαλέρας, συνθήκες εξόντωσης και ό,τι τους ζητήσει η εργοδοσία, διαφορετικά θα πρέπει να ...πληρώσουν στο αφεντικό σχεδόν δύο μισθούς αν παραιτηθούν!

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα εξοργιστικά φαινόμενα είχαν καταγγελθεί και πέρυσι, με μεγαλοξενοδόχους να ζητούν 5.000 ευρώ από εργαζόμενους σε περίπτωση παραίτησης, εργοδότες στην εστίαση να βάζουν σερβιτόρους να κολυμπούν με τους δίσκους στα χέρια για να σερβίρουν πελάτες σε ξαπλώστρες ...εν πλω κ.ο.κ.

Ο κλάδος των «ρεκόρ», της κατακόρυφης αύξησης των τουριστών στα καλύτερά του και φέτος δηλαδή, με όλα τα εργαλεία της «ευελιξίας» από κυβερνήσεις και Ε.Ε. στα χέρια του.

Αποτέλεσμα;

«Ρεκόρ» στην κερδοφορία.

Ρεκόρ στην εργοδοτική ασυδοσία και στη διάλυση των εργαζομένων.

Φτάνει πια από τη μια να θησαυρίζουν οι μεγαλοξενοδόχοι και από την άλλη να εξαθλιώνονται οι εργαζόμενοι!

Ο Αγώνας, οι κινητοποιήσεις πρέπει να δυναμώσουν! ΤΩΡΑ!

Βασίλης Ζιώβαςimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img