Αναρτήθηκε στις:23-05-24 15:16

«Ήπειρος Όλον»: Αδέξιοι χειρισμοί στον ποταμό Λούρο και πρόστιμο 181.000€ στην Περιφέρεια Ηπείρου


Η παράταξη «Ήπειρος Όλον – Τόπος να Ζεις», με επικεφαλής τον Στέφανο Ζούμπα, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το πρόστιμο των 181.000€ που επιβλήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου λόγω των αδέξιων χειρισμών στην κοίτη του ποταμού Λούρου. Στην ανακοίνωση, τονίζεται η σημασία της τήρησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς οι παραβάσεις αυτές επηρεάζουν αρνητικά τους πολίτες και την περιβαλλοντική ισορροπία.

Αναλυτικά:

«Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά η παράταξή μας επιβεβαιώθηκε για τις θέσεις της στους αδέξιους χειρισμούς της Περιφέρειας Ηπείρου όσον αφορά τις εργασίες στην κοίτη του Λούρου ποταμού που είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή ροής των υδάτων σε μεγάλο τμήμα του.

Το πρόστιμο των 181.000€ από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και παρά το απολογητικό υπόμνημα της Περιφέρειας Ηπείρου είναι οριστικό.

Η οριστική έκθεση και η πράξη βεβαίωσης της παράβασης κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η παράβαση της νομοθεσίας εκτέλεσης του έργου, καθώς και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αποτελούν τις δύο πιο σημαντικές παραβάσεις επιμερισμού του προστίμου στην Περιφέρεια Ηπείρου για την καταστροφή στον Λούρο ποταμό.

Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης έχουν υποχρέωση να είναι πιο προσεκτικοί, να σέβονται την νομοθεσία και να μην πράττουν κατά το δοκούν.

Η προστασία και η ανάδειξη του μοναδικού περιβάλλοντος της Ηπείρου οφείλει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα στις πολιτικές όλων μας γιατί στο τέλος τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι πολίτες χωρίς να τους αξίζει».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img