Αναρτήθηκε στις:15-05-24 18:07

Έλεγχος 27 μονοπατιών από συνοδούς βουνού στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων


Σε έναν επισταμένο έλεγχο των μονοπατιών, τα οποία προτείνονται ως πεζοπορικές διαδρομές μέσα από την ιστοσελίδα / εφαρμογή τουριστικής προβολής και προώθησης MyTzoumerka, προχωρά ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων αυτή την περίοδο.

Πιστοποιημένοι συνοδοί βουνού, με μεγάλη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου, ξεκίνησαν να ελέγχουν τα 27 πιστοποιημένα μονοπάτια, τα οποία βρίσκονται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, ώστε να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους και να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα στη σήμανση και στην προσπελασιμότητά τους. Για κάθε μονοπάτι ξεχωριστά θα συντάσσεται έκθεση προς τον Δήμο, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων και να καθίστανται απόλυτα ασφαλή για τους περιπατητές. Προτεραιότητα θα δοθεί στα μονοπάτια, που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και στη συνέχεια σειρά θα πάρουν τα υπόλοιπα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες θα το επιτρέψουν, ο έλεγχος και των 27 μονοπατιών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Παράλληλα, από το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου συνεχίζεται και η βιντεοσκόπηση με drone των αξιοθέατων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου βίντεο προβολής της περιοχής αποκλειστικά με χρήση drone, αλλά και την καταγραφή τους, με σκοπό την ένταξη τους στον νέο, ανανεωμένο και ενιαίο τουριστικό χάρτη όλου του Δήμου, ο οποίος θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα.

Προς ολοκλήρωση η συλλογή στοιχείων για την επικαιροποίηση του My Tzoumerka


Στο τελικό στάδιο βρίσκεται, στο μεταξύ, η συλλογή των παρατηρήσεων και διορθώσεων για την επικαιροποίηση των πληροφοριών, που παρέχονται μέσα από το site / εφαρμογή τουριστικής προβολής και προώθησης του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων MyTzoumerka. (www.mytzoumerka.gr).

Όσοι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, τουριστικών καταλυμάτων και λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων δεν έχουν ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων που τους αφορούν, έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν για λίγες ημέρες ακόμη, όπως και να ενημερώσουν το Γραφείο Τουρισμού για τυχόν παραλείψεις ή λάθη που έχουν εντοπίσει στο περιεχόμενο του site / app. Στα τέλη Μαΐου θα ξεκινήσει η επικαιροποίηση των πληροφοριών.

Συνεχίζονται οι εγγραφές για το εσωτερικό fam trip


Αντίστροφα, τέλος, μετρά ο χρόνος για το «ταξίδι εξοικείωσης» των επαγγελματιών του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων με τα χωριά, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες της περιοχής, πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε και παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης από το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Το εσωτερικό fam trip έχει ως στόχο την καλύτερη «γνωριμία» των επαγγελματιών με το σύνολο των σημείων ενδιαφέροντος και προσφερόμενων υπηρεσιών της περιοχής, ώστε με τη σειρά τους να μπορούν να τα προβάλλουν κατάλληλα στους επισκέπτες.

Το εσωτερικό fam trip θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28, Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Μαΐου, με τους επαγγελματίες να έχουν ως αφετηρία για τις περιηγήσεις τους τις έδρες των τριών Δημοτικών Ενοτήτων (Καλέντζι, Χουλιαράδες, Πράμαντα), ενώ θα ολοκληρωθεί με ράφτινγκ στον Άραχθο την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Οι επαγγελματίες της περιοχής καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο «ταξίδι εξοικείωσης» άμεσα, προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός με το Αστικό ΚΤΕΛ, που θα προσφέρει λεωφορεία για τη μετακίνηση. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο e-mail του Γραφείου Τουρισμού tourism@voreiatzoumerka.gr ή στον αντιδήμαρχο Τουρισμού Γεώργιο Παππά στο τηλέφωνο 6977451885. Μπορεί να συμμετέχει ένα άτομο ανά επιχείρησης και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και σε δεύτερο άτομο ανά επιχείρηση.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img