Αναρτήθηκε στις:15-05-24 16:35

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας


Από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Αντιπρύτανη Έρευνας, Καινοτομίας και Εξωστρέφειας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Εμμανουήλ Βαρβαρίγο υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την εκπόνηση του Ερευνητικού Έργου με αναφορά στην περιοχή Κορωνησίας της Π.Ε. Άρτας.

Μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης θα γίνει διερεύνηση του ευρύτερου συμπλέγματος Κορωνησίας και Αμβρακικού Κόλπου, με στόχο την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του Φυσικού, Πολιτισμικού και Πολιτιστικού Τοπίου, ήτοι του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, της υλικής όσο και της άυλης κληρονομιάς.

Η Προγραμματική Σύμβαση έχει –μεταξύ άλλων- και τους παρακάτω επιμέρους σκοπούς:

- Στη συγκρότηση ενός δικτύου παρεμβάσεων, με ένα ενιαίο- σύγχρονο τρόπο που να αναδεικνύει τον ιδιαίτερο φυσικό, ιστορικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό χαρακτήρα του τόπου

- Στην οργάνωση ενός δικτύου διαδρομών, «αφιερωμένων» σε διαφορετικά πλέγματα συσχετισμών, που θα επιτρέψουν την προσέλκυση επισκεπτών διαφορετικών ηλικιών και διαφορετικών ενδιαφερόντων. Η δημιουργία των διαδρομών αυτών θα διασυνδεθεί με ευρύτερους κοινωνικοοικονικούς στόχους και σε συνδυασμό με μια σειρά υποδομών, υποδοχής επισκεπτών και συνακόλουθων έργων που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη και αύξηση της ελκυστικότητας του τόπου και θα εξασφαλίσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης του τόπου.

- Στην ψηφιακή ανάδειξη του χώρου (σύμπλεγμα Κορωνησίας) των συνδεδεμένων με αυτόν διαδρομών, των μνημείων και των σημείων φυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

- Στη διασύνδεση του χώρου με άλλα σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και την ενδοχώρα σε ένα ενιαίο δίκτυο διαδρομών.

Η διάρκεια της Προγραμματικής Σύμβασης είναι δώδεκα μήνες.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img