Αναρτήθηκε στις:15-05-24 14:33

Το Φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!


Η προκλητική απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας για την αποφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου με περιοριστικούς όρους αποτελεί προσβολή για τα θύματα της Χρυσής Αυγής και συνολικά το λαό, όμως δυστυχώς δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Έρχεται σε συνέχεια της συστηματικής ευνοϊκής αντιμετώπισης και άλλων καταδικασμένων ηγετικών στελεχών της φασιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, ήδη από την πρωτόδικη απόφαση. Έρχεται, μάλιστα, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η δίκη σε δεύτερο βαθμό που θα πρέπει να καταδικάσει ακόμα πιο αυστηρά τους εγκληματίες χρυσαυγίτες για τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Ακόμα πιο προκλητική είναι και η αναγνώριση από το δικαστικό συμβούλιο στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής «θετικής διαγωγής», για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όταν με συνεχή αρθρογραφία του όλα αυτά τα χρόνια υπερασπίζεται τη φασιστική - ναζιστική ιδεολογία και τις εγκληματικές πράξεις της. Μέρος αυτής της αρθρογραφίας μάλιστα επικαλέστηκε και ο Εισαγγελέας, ο οποίος ήταν αρνητικός στο αίτημα αποφυλάκισης.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι το αστικό κράτος και οι νόμοι του, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το φασισμό, αλλά πολλές φορές του συμπεριφέρονται με το «γάντι», όταν την ίδια στιγμή επιφυλάσσουν διώξεις και καταστολή για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που αγωνίζονται. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ε.Ε., που ξεπλένει συστηματικά τον φασισμό, αλλά και όσοι «κλείνουν το μάτι» σε ψηφοφόρους των φασιστικών μορφωμάτων.

Τώρα πρέπει να ασκήσει έφεση ο Εισαγγελέας και να μην επιτρέψει την προκλητική αποφυλάκιση του αρχιναζιστή εγκληματία.

Η προσπάθεια ξεπλύματος για μια ακόμα φορά της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της απαιτεί εγρήγορση από το εργατικό λαϊκό κίνημα. Μόνο ο λαός με την πάλη του θα νικήσει οριστικά το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Βασίλης Ζιώβαςimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img