Αναρτήθηκε στις:09-05-24 17:16

Τ.Ε. Άρτας Κ.Κ.Ε.: Αποχαιρετισμός στον αγωνιστή Μήτσο Πεσλή


Η Τ.Ε. Άρτας του Κ.Κ.Ε. αποχαιρετάει έναν από τους τελευταίους εν ζωή Μακρονησιώτες της Άρτας, τον Μπάρμπα Μήτσο Πεσλή, που από τα νεανικά του χρόνια έδινε τη ζωή του στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Από νεαρός αντάρτης στον ΕΛΑΣ, μαχητής στη συνέχεια του εργατικού κινήματος στην Άρτα, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και σαν γραμματέας (1958) του ταξικού σωματείου των τεχνιτών δενδροκόμων (κλαδευτών) αλλά και σαν αντιπρόσωπος στο εργατικό κέντρο.

Αλλά και μέσα από κάθε είδους κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα, η δράση του «νόμιμη» είτε «παράνομη» εναλλάσσονταν με φυλακές και εξορίες, (με τελευταία την εξορία από την χούντα στα Γιούρα αφού πρώτα διέγραψαν το σωματείο του), αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα σε κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης της αντιλαϊκής πολιτικής, του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας, της ίδιας της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Το Κ.Κ.Ε. εκφράζει τη λύπη του στην γυναίκα του και τα παιδιά του, την Μαρία και τον Μπάμπη, για την απώλεια του αγωνιστή Δημήτρη Πεσλή.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img