Αναρτήθηκε στις:02-05-24 18:40

Συνάντηση της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί - ΔΚΜ» του ΤΕΕ Ηπείρου/Τμήμα Άρτας με τοπικούς φορείς


Με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Βασίλη Ψαθά, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν το πρωί της Μ. Τρίτης, μέλη της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», στο πλαίσιο των ουσιαστικών επισκέψεών τους με φορείς της Ηπείρου.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν η ενεργή και εξωστρεφή στάση του ΤΕΕ Ηπείρου μετά την ανάληψη της προεδρίας από την παράταξη «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», ενώ από τα μέλη της παράταξης τονίστηκαν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για μείζονα ζητήματα, μεταξύ των οποίων η πορεία των μελετών για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας.

Επίσης τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου η προσπάθεια για μια ήπια αξιοποίηση της Λίμνης του Πουρναρίου, ενώ ο κ. Ψαθάς από την πλευρά του, εξήγησε όλες τις παραμέτρους και συζητήθηκαν πιθανά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ισόρροπη ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.


Σε αυτό το σημείο τα μέλη της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», αναφέρθηκαν στην πρόταση ένταξης του ΤΕΕ Ηπείρου στα διακρατικά προγράμματα που αφορούν την αξιοποίηση των φυτικών αποβλήτων για παραγωγή βιομάζας, κάτι που θα έχει τεράστιο όφελος τόσο για την περιοχή όσο και για τους μηχανικούς, ενώ επίσης τέθηκαν ζητήματα, όπως η βελτίωση των δρόμων σύνδεσης μεταξύ Ροδαυγής και Γέφυρας Πλάκας καθώς και η σύνδεση της Άρτας με τη Θεσσαλία.

Λίγη ώρα μετά τα μέλη της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», συναντήθηκαν και με τον Δήμαρχο Άρτας, Χριστόφορο Σιαφάκα και συζήτησαν τις βάσεις για μια συνεχή και ουσιαστική συνεργασία.

Από τα μέλη της παράταξης ««Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», τέθηκαν υπόψη του Δημάρχου, τα ζητήματα των Πολεοδομικών Σχεδιασμών και της συνεχούς συνεργασίας ΤΕΕ και Δήμου για να αξιοποιηθεί τόσο η περιοχή του Αμβρακικού, όσο και η παραποτάμια περιοχή της Άρτας.

Κύριο μέλημα για το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ είναι η ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας της Άρτας, ώστε να προχωρήσουν και οι επεκτάσεις του σχεδίου πόλης, αλλά και η ολιστική αντιμετώπιση του παραποτάμιου μετώπου.

Τέλος, μεταξύ των δυο πλευρών συζητήθηκε η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και κυρίως της Πολεοδομίας, με γνωστά τα προβλήματα εξυπηρέτησης τόσο των πολιτών όσο και των μηχανικών, αλλά και οι επιπτώσεις που υπάρχουν ακόμη και στη μείωση των επενδύσεων.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img